Mercedes: Mindent megtettek, hogy lelassítsanak minket - F1VILÁG.HU

Mercedes: Mindent megtettek, hogy lelassítsanak minket

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke biztos benne, hogy az új szabályokkal megpróbálják a Mercedest lelassítani, azonban reméli, hogy a csapat 2022-től is magas szinten tud majd teljesíteni.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday - LAT images Valtteri Bottas Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

2022-ben jelentősen módosul a Forma-1 technikai szabályzata, illetve új, szigorúbb költségvetési limitet is bevezetnek, valamint a pénzdíjak elosztását is módosítják a csapatok között. 

A változások a teljes mezőnyt kihívás elé állítják majd – Toto Wolff csapatfőnök biztos benne, hogy a Mercedes számára is új nehézségeket jelenthetnek majd a változások, amelyeknek szerinte az a célja, hogy visszafogják őket.   

„Ez motiválni fog bennünket” – mondta Wolff. 

Mindent megtettek azért, hogy lelassítsanak minket. Mindannyian azonos pénzügyi feltételek mellett harcolunk majd, és mindennek meglesz a felső korlátja. Azt kívánom, hogy a Forma-1 valaha volt legdrámaibb szabályváltozásai után továbbra is jó teljesítményt nyújtsunk.”

Wolff hozzátette, a következő év egy átmeneti szezon lesz mindenki számára, azonban nem minden marad változatlan a szakember szerint. 

„Már korábban is mondtam, hogy nagy lendületet várok a Hondától” – mondta, miután a Honda úgy döntött, 2021 végén kiszáll a Forma-1-ből, így a 2022-re tervezett fejlesztéseket felgyorsítják, így azok már jövőre elkészülnek. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!