Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Fotó: Mercedes
Großer Preis von Österreich 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm Toto Wolff, Niki Lauda

Mercedes: Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mercedes: Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy!

Érzelmes üzenetben búcsúzott a 70 évesen elhunyt Niki Laudától a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff.

Lauda halálhírét kedden hajnalban jelentette be családja – a versenyzőlegenda szerettei körében, békében hunyt el hosszan tartó betegeskedés után.

Halála megrázta a Forma-1 közösségét: versenyzők, kollégák és csapattagok osztották meg gondolataikat a közösségi média felületeit kihasználva, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója pedig egy érzelmes levélben búcsúzott a háromszoros bajnoktól.

„Mindenekelőtt a csapat és a Mercedes minden egyes tagja nevében a legőszintébb együttérzésemet küldöm Birgitnek [Lauda felesége], Niki gyermekeinek, a családjának és a barátainak” – fogalmazott Wolff a Mercedes által kiadott közleményben.

„Niki mindig is a sportág egyik legnagyobb legendája marad – a hősiességet, az emberséget és a becsületet testesítette meg a versenyautóban, és azon kívül is.”

„Halála nagy űrt hagy a Forma-1-ben. Nemcsak egy hőst veszítettünk el, aki a valaha volt legemlékezetesebb visszatérést produkálta, de egy olyan ember is, aki rendkívül értékes egyértelműséget és tiszteletet hozott a modern Forma-1-be. Nagyon fog nekünk hiányozni.”

„A Mercedes csapata irányadó fényét veszítette el. Az elmúlt hat és fél évben csapattársként Niki mindig brutálisan őszinte volt – és rendkívül hűséges. Kiváltságnak tekintem, hogy a csapatunk tagja volt, és büszkén voltunk a tanúi annak, hogy mennyit jelentett számára az, hogy kivehette a részét a csapatunk sikereiből.”

„Valahányszor besétált a brackley-i, vagy brixworth-i központunkba, vagy tartott egyet a híres motivációs beszédei közül, mindig olyan energiákat mozgatott meg, amilyenekre senki más nem volt képes.”

„Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy, soha nem lesz még egy olyan, mint te. Megtiszteltetés volt, hogy elnökünknek hívhattunk – számomra pedig kiváltság, hogy a barátomnak nevezhettelek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!