Miért Alonsót választotta a Renault egy fiatallal szemben? - F1VILÁG.HU

Miért Alonsót választotta a Renault egy fiatallal szemben?

HIRDETÉS
A Renault Forma-1-es csapatfőnöke, Cyril Abiteboul szerint Fernando Alonso szerződtetése nem azt jelenti, hogy ne lennének lojálisak saját junior versenyzői programjukhoz.
Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France.a
Sunday 24 June 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image 1015448155-LAT-20180624-_2ST6528

Guanyu Zhou és Christian Lundgaard mindketten a Forma-2-es mezőnyben versenyeznek az idei évben, és velük kapcsolatban az volt a Renault terve, hogy 2021-re valamelyiküket szerződtetni fogják, és lehetőséget adnak számára a Forma-1-es szereplésre. 

A csapat azonban szerdán hivatalosan is bejelentette, 2021-ben Fernando Alonso visszatér a Renault-hoz – Esteban Ocon szerződése pedig 2021-re szól, opcióval a 2022-es szezonra. 

Abiteboul úgy nyilatkozott, azért Alonso mellett tették le a voksukat, mert úgy érzik, az idei szezon kevés időt ad számukra arra, hogy megfelelően felmérjék a két fiatal jelölt teljesítményét. 

„Ez egy nagyon fontos kérdés” – nyilatkozta Abiteboul azon kritikákra válaszolva, melyek megkérdőjelezik a csapat választását. „Számítok arra, hogy a döntésünket, mely szerint Fernando újra csatlakozik hozzánk, úgy is tekinthetik, hogy nem érdekel minket vagy nem vagyunk lojálisak a Renault Sport Akadémiához. Nem ez a helyzet – nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy nem így van.”

„Amikor elindítottuk az akadémiát, az volt a célunk, hogy 2021-ben szerződtethessünk valakit. És ki tudja? Lehet, hogy ez lesz a helyzet.”

„Az idei évi válságnak sok súlyos hatása volt, az egyik a késői szezonkezdet, és ebből kifolyólag későn tudjuk megítélni a két legidősebb versenyző, Guanyu Zhou és Christian Lundgaard teljesítményét.” 

„Nagyon komolyan besszük az akadémiát, különösen ezt a két embert. És a tervünk az, hogy megnézzük, hogy tudnak csatlakozni a Forma-1-be. Biztos vagyok benne, hogy Fernando és Esteban is sokat adhat a fejlődésükhöz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!