Friss hírek

Miért Alonsót választotta a Renault egy fiatallal szemben?

A Renault Forma-1-es csapatfőnöke, Cyril Abiteboul szerint Fernando Alonso szerződtetése nem azt jelenti, hogy ne lennének lojálisak saját junior versenyzői programjukhoz.

Guanyu Zhou és Christian Lundgaard mindketten a Forma-2-es mezőnyben versenyeznek az idei évben, és velük kapcsolatban az volt a Renault terve, hogy 2021-re valamelyiküket szerződtetni fogják, és lehetőséget adnak számára a Forma-1-es szereplésre. 

A csapat azonban szerdán hivatalosan is bejelentette, 2021-ben Fernando Alonso visszatér a Renault-hoz – Esteban Ocon szerződése pedig 2021-re szól, opcióval a 2022-es szezonra. 

Abiteboul úgy nyilatkozott, azért Alonso mellett tették le a voksukat, mert úgy érzik, az idei szezon kevés időt ad számukra arra, hogy megfelelően felmérjék a két fiatal jelölt teljesítményét. 

„Ez egy nagyon fontos kérdés” – nyilatkozta Abiteboul azon kritikákra válaszolva, melyek megkérdőjelezik a csapat választását. „Számítok arra, hogy a döntésünket, mely szerint Fernando újra csatlakozik hozzánk, úgy is tekinthetik, hogy nem érdekel minket vagy nem vagyunk lojálisak a Renault Sport Akadémiához. Nem ez a helyzet – nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy nem így van.”

„Amikor elindítottuk az akadémiát, az volt a célunk, hogy 2021-ben szerződtethessünk valakit. És ki tudja? Lehet, hogy ez lesz a helyzet.”

„Az idei évi válságnak sok súlyos hatása volt, az egyik a késői szezonkezdet, és ebből kifolyólag későn tudjuk megítélni a két legidősebb versenyző, Guanyu Zhou és Christian Lundgaard teljesítményét.” 

„Nagyon komolyan besszük az akadémiát, különösen ezt a két embert. És a tervünk az, hogy megnézzük, hogy tudnak csatlakozni a Forma-1-be. Biztos vagyok benne, hogy Fernando és Esteban is sokat adhat a fejlődésükhöz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!