Monacóban a győzelmet célozná meg az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Monacóban a győzelmet célozná meg az Aston Martin

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint a brit istállónak talán Monacóban lesz a legjobb esélye arra, hogy megszerezze első futamgyőzelmét.

A csapat parádés formában vágott neki a 2023-as szezonnak, Fernando Alonso révén ugyanis a bajnokság eddigi mindhárom futamán dobogós eredményt tudott elérni: a spanyol pilóta Bahrein és Szaúd-Arábia után Ausztráliában is a 3. helyen ért célba.

Az istállónál ugyanakkor nagyon alázatosan állnak hozzá a mostani szerepléshez, pontosan tudják, nagyon nehéz dolguk lesz a folytatásban, hiszen a fejlesztési versenyben tartaniuk kell a lépést a Forma-1 topcsapataival. Jó alapokkal rendelkeznek viszont, ami komoly lehetőségeket kínálhat a folytatásban is, a nagy kérdés pedig az, összejöhet-e a győzelem számukra az idei szezonban.

 

Az első komoly lehetősége Mike Krack csapatfőnök szerint május végén lehet az istállónak.

„Megpróbáljuk Monacóban!” – mondta a szakember a DAZN televíziós csatornának, majd hozzátette, Bakuban azért is lesz nehéz dolguk, mert a végsebesség tekintetében hátrányban vannak.

„Hiányosságaink vannak a nagyon hosszú egyenesekben, ez nem titok. Felismertük, és sokat kell dolgoznunk ezen. Viszont az olyan pályákon, ahol nem számít ennyire, magabiztosabbak lehetünk. Gyorsnak kell lennünk, célba kell érnünk, és nem szabad hibáznunk – és akkor meglátjuk, milyen eredményre leszünk képesek.”

Krack ugyanakkor azt mondja, a szezon előrehaladtával a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari is egyre erősebb lesz.

„Az autónk jó. Versenyképesek voltunk az első három futamon, szóval szerintem kijelenthetjük ezt. Most viszont kezdődik egy fejlesztési verseny a többi csapattal szemben, és nehéz lesz tartani a lépést a nagykutyákkal. Nem kiscsapatok ellen harcolunk, hanem nagyon nagy istállók, nagyon tapasztalt csapatok ellen, akik óriási infrastruktúrával rendelkeznek. De küzdeni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Monacóban a győzelmet célozná meg az Aston Martin
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!