Nagyobb mozgásteret kapnak az F1-es csapatok a motorgondok kezelésére - F1VILÁG.HU

Nagyobb mozgásteret kapnak az F1-es csapatok a motorgondok kezelésére

Az idei szezonnal kapcsolatos megbízhatósági aggályok közepette a Forma-1 csapatai több mozgásteret kapnak arra, hogy megoldják a versenyhétvégék során felmerülő motorproblémákat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) szerdai ülésén több F1-es vonatkozású döntés is született, ezek közül a legfontosabb, hogy az erőforrásokra vonatkozó regulákon bizonyos mértékben módosítottak.

Az új szabályok szerint a Forma-1-es csapatok mostantól a parc ferme alatt is kicserélhetik majd erőforrásaikat egy újra – korábban a motorkomponensek parc ferme alatti cseréje után az adott versenyző a bokszból volt kénytelen rajtolni. Az FIA továbbá lehetőséget biztosít az erőforrások átmeneti javítására is.

A Motorsport Világtanács a 2026-os motorszabályokról is egyeztetett, az új regulákról azonban még most sem sikerült véglegesen megállapodni. A hírek szerint erre a következő hetekben kerülhet sor – az Audi és a Porsche csak ezt követően erősíti meg véglegesen, hogy csatlakozik a száguldó cirkuszhoz.

Döntés született viszont arról, hogy a szezon elejétől pénteken megtartott versenyzői sajtótájékoztatókat újra a korábbi gyakorlatnak megfelelően, csütörtökönként tartják. A változtatást az idei évre azért vezették be, hogy a csapattagok egy nappal később tudjanak megérkezni a pályára, a módosítás viszont nem érte el a kívánt hatást, és a versenyzőkre is nagyobb terhet rótt – ezért döntöttek végül a régi rendszer visszahozása mellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!