Nagyot ment a Haas Ausztriában, de Magnussen még többre vágyott - F1VILÁG.HU

Nagyot ment a Haas Ausztriában, de Magnussen még többre vágyott

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es pilótája, Kevin Magnussen szerint nagyszerű eredmény a csapat által elért elért 7-8. rajthely az Osztrák Nagydíjon, de úgy érzi, az utolsó körében tizedmásodpercek maradtak.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 03: Kevin Magnussen, Haas VF-22, leads Mick Schumacher, Haas VF-22 during the British GP at Silverstone Circuit on Sunday July 03, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Kétségkívül pozitív napot zárt a Haas Forma-1-es istállója Spielbergben, az Osztrák Nagydíj helyszínén, ahol a pénteki időmérő edzésen Kevin Magnussen a hetedik, Mick Schumacher pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. A csapat ígéretes eredménye mindössze néhány nappal azt követően jött, hogy a múltkori Brit Nagydíjon mindkét autójukkal pontot szereztek.

Magnussen természetesen örül az elért eredménynek, az azonban nem hagyja nyugodni, hogy érzése szerint a Q3-ban elcsíphette volna a nála 0,15 másodperccel jobb időt autózó Esteban Ocont.

„A mai egy nagyszerű nap volt. A harmadik etap során szupererősnek tűntünk. Tudtuk, hogy egyesek rá fognak kapcsolni, de megszereztük a hetedik és nyolcadik pozíciót. A piros zászlókkal nem igazán jártunk jól, mert a végén nagyon hideg gumikkal hajtottunk pályára, és ez nem volt ideális. Mindenesetre jó napja van a csapatnak” – magyarázta a dán, aki saját elmondása szerint tizedmásodperceket hagyott az utolsó körében.

„Legalább három tizedmásodpercet veszítettem az első szektorban, amit a kör további szakaszában sikerült teljesen ledolgoznom. Ha az első szektor ugyanúgy sikerül, mint korábban, akkor három tizedmásodperccel gyorsabb lettem volna. Nem is tudom… meg lehetett volna” – töprengett.

Közvetlenül Magnussen mögül várja a szombati rajtot Schumacher, aki újabb erős pontszerzésre vágyik.

„Már azzal is pontot szerzünk, ha megtartjuk a pozícióinkat, de ha előrébb lépünk, azzal még többet kaszálunk” – tekintett előre az ifjú német, aki alig egy hete szerezte meg első világbajnoki egységeit az F1-ben, miután Nagy-Britanniában a nyolcadik helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!