Friss hírek

Nem a motorerő volt a Ferrari egyetlen problémája Mexikóban

Több tényező is szerepet játszott a Ferrari múlt hétvégi, mexikói küszködésében, nem csak a tengerszint feletti magasság okozta motorerő-csökkenés – ismerte el Mattia Binotto.

Az olasz istálló lényegében végigszenvedte a mexikóvárosi hétvégét, Carlos Sainz az 5., Charles Leclerc pedig csupán a 6. helyen ért célba, és esélyük sem volt harcolni a Red Bull és a Mercedes versenyzőivel a futamon. A Scuderia legfőbb problémáját bevallottan az okozta, hogy a pálya magas elhelyezkedése miatt nem tudták olyan hatékonyan használni V6-os erőforrásukat, mint a többi helyszínen.

Mattia Binotto csapatfőnök a verseny után elismerte, megbízhatósági aggályok miatt kénytelenek voltak letekerni motorjaikat, nem ez volt azonban az egyetlen korlátozó tényező a Ferrari számára.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, mindkét versenyzőnk hátráltatva volt, ami pedig az erőforrásokat illeti, nem a legjobb formánkat nyújtottuk ezen a hétvégén” – fogalmazott a szakember. „De nem gondolom, hogy ez megmagyaráz mindent – része az egyenletnek, de ennél többről van szó. Kétségkívül olyasvalami ez, amit meg kell vizsgálnunk, de nincs egyértelmű válaszunk.”

„A rugózás nem volt valami jó, és az egyensúly sem. Meggyőződésem, hogyha meghallgatom majd a versenyzők visszajelzéseit, azt fogják mondani nekem, hogy az autó nem akart elfordulni. Az okokat meg kell vizsgálnunk, de még nincs egyértelmű magyarázatunk. Elvégre maximális leszorítóerővel köröztünk.”

„Próbáltunk csökkenteni ezen a második edzésre, de aztán visszatértünk az eredeti koncepcióhoz, így a motorerőhiányt nem a leszorítóerő-szinttel próbáltuk kompenzálni, de a turbóval egy kicsit talán igen. Nem voltunk olyan hatékonyak, és nem voltunk képesek arra, hogy a maximális motorerőnket használjuk ezen a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem a motorerő volt a Ferrari egyetlen problémája Mexikóban
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!