Friss hírek

Nem augusztus elején lesz a Magyar Nagydíj?

Sajtóhírek szerint egy 19 versenyből álló piszkozat-versenynaptárat kaptak kézhez nemrég a Forma-1 csapatai.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, hétfőn a száguldó cirkusz vezetősége bejelentette, tervei szerint július első versenyhétvégéjén Ausztriában rajtolhat el a 2020-as világbajnokság.

A Red Bull Ringen két versenyt rendeznének, majd a zárt kapus európai futamok után a mezőny Eurázsia, Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt.

A Forma-1 azt reméli, 15-18 versenyt meg tudnak így rendezni az idei évben.

A nemzetközi sajtóban viszont a minap elterjedt a híre, hogy a csapatok nemrég kézhez kaptak egy 19 versenyes tervezetet.

KÉSŐBB LESZ A MAGYAR NAGYDÍJ?

Eszerint a bajnokság valóban Spielbergben kezdődik, majd Silverstone és a Hungaroring következik – a Magyar Nagydíjat azonban nem augusztus első hétvégéjén, hanem augusztus 23-án tarthatják!

Ahogyan arról beszámoltunk, a Hungaroring nemrég bejelentette, eldőlt, hogy az idei Magyar Nagydíjat nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója még két hete az F1Világnak adott exkluzív interjúban azt mondta, az időpontot tekintve ők rugalmasak tudnak lenni.

„Viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen fix pályával rendelkezünk, a létesítmény felkészült állapotban van” – mondta a szakember.

„Nyilván a jogtulajdonosnak nagyon fontos az, hogy minél több futam legyen megrendezve, és képernyőre kerüljön a Forma-1-es világbajnokság. Hiszen látjuk, hogy a sportcsatornák is gyakorlatilag élő sport nélkül nehezen tudnak élni. Ilyen szempontból még az is jobb, hogy nézők nélkül rendeznek futamokat.”

„Ha a hazai időjárást vesszük figyelembe, nekünk azért még októberben is vannak rendezvényeink, vannak tesztek és futamok. Szóval ebből a szempontból, amíg az időjárás engedi. Persze vannak bizonyos feltételek, októberben nyilván jobb idő van Abu Dhabiban, mint nálunk. Viszont kétségkívül ott van nekünk az augusztus, a szeptember, akár az október eleje is.”

BELGIUM ÉS OLASZORSZÁG IS MARADHAT

Sajtóhírek szerint a naptárban maradhat Belgium és Olaszország is.

„Igen, nagyon is lehetséges, hogy lesz Belga Nagydíj augusztus végén. A dátum még szabad, Belgium pedig esélyes az esemény megrendezésére” – mondta a Belga Nagydíj főszervezője, Melchior Wathelet.

Az olasz autóklub szintén jelezte, hajlandó zárt kapus versenyt rendezni, sőt, egy második futamra akár Mugellóba, vagy Imolába is elutazhat a mezőny.

Fotó: Renault

Úgy tudni, a tervezett programban szerepel Vietnám és Azerbajdzsán is, Ausztria és Nagy-Britannia mellett pedig Bahreinben is két futamot tarthatnak.

A Forma-1 vezetősége azt reméli, elutazhatnak Barcelonába és Sanghajba is, ám a hírek szerint a Holland Nagydíjat és a Szingapúri Nagydíjat jó eséllyel nem rendezik meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!