Nemcsak fejlődni, hanem előrelépni is akar a Williams

Fotó: Williams F1
2018 Williams Season Launch. Shoreditch, London, United Kingdom. Thursday 15 February 2018. Paddy Lowe talks to the media World Copyright: /Williams F1 ref: Digital Image _W6I5613

Komoly előrelépést vár a 2018-as Forma-1-es idényben a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe.

A brit istálló csütörtökön, Londonban mutatta be új, FW41-es kódjelű versenyautóját a nagyközönségnek, mely már első blikkre is jelentősen eltér elődjétől.

A Williamsnél azt remélik, a teljesen új szemlélet mentén elkészült autóval beleszólhatnak a nagycsapatok küzdelmébe az előttünk álló szezonban.

„Arra törekszünk, hogy lépjünk egy nagyot előre, ne csak fejlődjünk” – mondta Paddy Lowe technikai igazgató.

„Több mint 2 másodperccel voltunk lassabbak 2017-ben az éllovasoknál, ezen pedig jelentősen szeretnénk csökkenteni. Szóval előre akarunk lépni.”

„Reméljük, hogy oda tudjuk tenni magunkat, de persze tudjuk, hogy hihetetlen versengés vár ránk. A három topcsapat helye nyilván biztos az élen. A Force India elképesztő munkát végzett tavaly, és legyőztek minket a bajnokság során.”

„És ott van még a McLaren is, mely idén már mást motort használ – ők is fenyegetést jelentenek. És a Renault is feljövőben van. Ez már eleve 6 csapat a 9-ből, akik ellen versenyeznünk kell. Szóval semmit sem veszünk biztosra.”

Lowe azt mondja, a gyárban kapott adatok biztatóak, de csak akkor nyugodhatnak meg, ha a pályán is hasonló előrelépést tapasztalnak.

„Elméletben elértük a céljainkat, de mindig a végsőkig nyomjuk. Hogy ezek a célok elég ambiciózusak-e ahhoz, hogy átmentsük a versenypályára, az majd kiderül.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS