Nincs garancia arra, hogy az összes F1-es versenyt meg tudják tartani

Semmi garancia sincs arra, hogy minden versenyt meg tudnak rendezni a 2021-es Forma-1-es világbajnokság során, ám természetesen ez a legfőbb prioritás – mondta a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

A világbajnoki sorozat ezen a hétvégén rajtol el a Bahreini Nagydíjjal, a 2021-es szezonban pedig rekordszámú, 23 versenyhétvégét tartanának meg.

A koronavírus-járvány miatt viszont az F1 vezetőségének és a promótereknek rugalmasnak kell lenniük, ezzel természetesen Stefano Domenicali is tisztában van. A szakember mindenesetre bízik abban, az összes versenyt meg tudják tartani 2021-ben.

Hirdetés
 

„Ebben reménykedünk nagyon” – mondta Domenicali a Servus TV-nek.

„A cél természetesen az, hogy újra legyenek rajongók is a versenypályákon, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy védjük a versenyzőket és a csapatokat.”

„Fel kell készülnünk azokra az időkre, amikor már ismét lehetnek nézők a pályán. Ezernyi rajongó fog visszatérni, ha újra lehetséges lesz.”

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán azt mondta, bíznak abban, hogy a nyári Magyar Nagydíjra már beengedhetnek nézőket.

Az elsődleges prioritás viszont jelenleg az, hogy az összes versenyt megrendezzék az előttünk álló idényben.

„Először is látnunk kell, hogy végig tudjuk-e versenyezni a szezont” – mondta Domenicali.

„Egy ilyen járványhelyzetben semmire sincs garancia. A jó dolog az, hogy most kezdeni fogunk Bahreinben, utána pedig egyesével kell megnéznünk a következő lépéseket. Remélhetőleg egyre nagyobb lesz a beoltottság, és szépen alakul a világbajnokság jövője is.”

„Ez a legfőbb prioritás. Sok negatívumot hallottunk a sporttal kapcsolatban, de ha megnézzük a nézettségi adatokat, láthatjuk, hogy a világ egyik legnagyobb sportágáról beszélünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!