Friss hírek

Nincs megállás: Rengeteg fejlesztéssel készült a Red Bull

PORTIMAO, PORTUGAL - APRIL 30: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on April 30, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Rengeteg újítással érkezett a 2021-es Forma-1-es szezon harmadik versenyhétvégéjére, Portugáliába a Red Bull Racing csapata.

Az energiaital-gyárosok remek formában vágtak neki az idei szezonnak, és hosszú évek próbálkozásai után úgy tűnik, 2021-ben valóban reális esélyük van a világbajnoki cím elhódítására.

Max Verstappen Bahreinben a pole-ból rajtolhatott, Imolában pedig nagy előnnyel győzött.

A Red Bullnál pedig nem állnak le, mindent megtesznek azért, hogy legyűrjék a Mercedest, Portimaóba pedig számos újítással érkeztek. A módosítások azért érdekesek, mert nemcsak az autó egy meghatározott területére fókuszálnak, hanem az RB16B szinte minden részére.

A pénteki nyitóedzésen Max Verstappen tesztelte az újításokat, míg Sergio Perez a korábbi konfigurációval körözött – ilyenkor ugyanis elengedhetetlen a megfelelő összehasonlítás.

Úgy tudni, a fejlesztések jól működtek, így a második tréningre már Perez is megkapta azokat, és a hírek szerint az új elemek a hétvége további részében fent is maradnak az autókon.

A Red Bull változtatott az első fékcsatornákon: a fenti beömlőt egy második elválasztópanellel egészítették ki, hogy hatékonyabban tudják áramoltatni a levegőt a fékrendszerbe.

A csapat módosított a bargeboard-elemeken, illetve az oldalszekrény deflektorai is jelentős változtatásokon estek át, hatékonyabbá téve ezzel a padlólemez körüli légáramlást. Változott a padlólemez kialakítása is, illetve a diffúzor középső szekcióját is átalakították.

A pénteki szabadedzések alapján a Red Bull versenytempója igencsak ütőképesnek tűnik, és az egykörös tempó is kellően jó lehet arra, hogy a mai időmérő edzésen a pole pozícióért harcoljanak Verstappenék.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!