Nincs nagyképűség az Aston Martinnál, mert nagy még a hátrány a Red Bull-lal szemben - F1VILÁG.HU

Nincs nagyképűség az Aston Martinnál, mert nagy még a hátrány a Red Bull-lal szemben

HIRDETÉS
Nem száll el az idei első Forma-1-es versenyhétvége pazar eredményeitől az Aston Martin csapata. Az istállónál pontosan tudják, alázatosnak kell lennük, ráadásul az is nyilvánvaló, hogy jócskán le vannak még maradva a Bahreinben kettős győzelmet szerző Red Bulltól.
atmosphere, Portrait, Finish, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, and the Aston Martin team celebrate after the race

Az Aston Martin remek formában indította a 2023-as idényt, Fernando Alonso révén ugyanis egy dobogós eredményt szerzett, a kétszeres világbajnok ugyanis Max Verstappen és Sergio Perez mögött a 3. pozícióban ért célba vasárnap. Mike Krack, az Aston Martin F1-es csapatfőnök viszont óvatosságra int, szerinte ugyanis még sokat kell bizonyítaniuk, egy verseny eredményétől pedig nem szállhatnak el.

„Azt gondolom, a hátrányunk még mindig jelentős. Nem tudjuk, a Red Bullnak mennyire kellett menedzselnie a tempót, és mennyire tette. Szerintem elég kényelmes helyzetben voltak ahhoz, hogy csak feltegyék a kötelezően használatos gumikat, és elvitorlázzanak a verseny végéig” – magyarázta a szakember.

„Szóval úgy gondolom, hogy most elértünk egy jó eredményt, és javítottunk az autónkon. De olyan csapatokkal harcolunk itt, akik már megszokták, hogy az élen versenyeznek, és jól bejáratott, magas intenzitású fejlesztéseket végeznek. Szóval tiszteljük őket, legyünk alázatosak, és majd meglátjuk, hogyan folytatódik a dolog!”

Arra a kérdésre, hogy az Aston Martin vajon rendszeresen képes lesz-e a dobogós helyekért harcolni 2023-ban, Krack kifejtette: „Nem szabad, hogy kicsússzon a lábunk alól a talaj, és rögtön dobogókról álmodjunk. Tudtuk, hogy nem vagyunk rosszak. Azt is tudtuk, hogy erős a versenytempónk. De rengeteg minden elsülhet balul. És két köre után nem is álmodtam dobogóról, hogy őszinte legyek. Látni kell, hogyan bontakoznak ki a versenyek, és a saját feladatunkra kell fókuszálnunk. Ráadásul ott volt Charles [Leclerc] kiesése is, amit nem szabad elfelejtenünk.”

„Összességében tehát azt gondolom, lehet a dobogókról álmodni, de nem szabad elhinni.”

A csapatfőnök arról is beszélt, bár az autójuk meglehetősen új, és az élmezőnyben sem sűrűn csatáztak eddig, azt nem szabad elfelejteni, hogy a silverstone-i istálló igazán komoly F1-es tapasztalattal rendelkezik.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy itt a silverstone-i csapatról beszélünk. Ők egy nagyon tapasztalt csapat sok fantasztikus szakemberrel, akik már letették névjegyüket az asztalra. Azt gondolom, ez vasárnap is egyértelműen látszott a versenystratégia esetében is.”

„Nem dőltünk be a korai kiállásnak, az alávágásnak, tartotta magát a csapat a tervéhez, és az a gumielőny, amit végül felépítettünk, szerintem döntő jelentőséggel bírt abban, hogy előzni tudtunk. Ezért azt gondolom, továbbra is igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani.”

Az Aston Martin persze nem áll le, folyamatosan igyekszik fejleszteni AMR23-as kódjelű versenyautóján, az istállónál ugyanis jól tudják, nincsenek még a Red Bull szintjén.

Hirdetés

„Először is ki kell elemeznünk az autót. Nagyon intenzív első hétvégén vagyunk túl, most pedig már jobb referenciapontjaink vannak, mint a hétvégét megelőzően. Szóval le kell ülnünk, és megfelelő analízist kell végeznünk, hogy lássuk, miben rejlenek az erősségeink, és hol vannak a gyengeségek. Utána pedig, ahogy szoktunk, dolgozunk a gyengeségeken.”

„Szerettünk volna előre lépni egyet, nem azt mondtuk, hogy le akarjuk győzni a Red Bullt. Maradjon továbbra is két lábbal a földön! Keményen kell folytatnunk a munkát, mert lehet, hogy Dzsiddában csak a negyedik, ötödik, vagy hatodik helyen leszünk a csapatok rangsorában. Szóval élvezzük ki ezt a hétvégét, és folytassuk tovább, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!