Friss hírek

Oroszországban is két Forma-1-es verseny lehet

Nyitottak a Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői arra, hogy két versenyt rendezzenek Szocsiban.

A Forma-1 2020-as szezonja 1 hónap múlva, július első hétvégéjén startol majd Ausztriában, ahol két versenyt bonyolítanak majd le egyhetes különbséggel. Ezt követően Magyarországra látogat a mezőny, majd Silverstone következik, ahol ugyancsak két futamot tartanak.

A módosított versenynaptár európai szakasza 8 versenyt foglal magában, ezt követően a száguldó cirkusz Eurázsia, Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt, a versenynaptár kialakításán továbbra is dolgoznak.

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége rugalmasan áll hozzá az év második feléhez, hiszen szeretne 15-18 versenyt lebonyolítani. Chase Carey a héten egy interjúban azt mondta, számítanak arra, hogy a tervezett versenyek közül valamelyiket nem fogják tudni megrendezni, így jó esély van rá, hogy lesznek még helyszínek, ahol ugyancsak két futamot tartanak.

Felmerült mellett az is, hogy az F1-es mezőny ellátogat Imolába, Mugellóba, vagy Hockenheimbe, hiszen egyre biztosabb, hogy sem Bakuban, sem Szingapúrban és Japánban nem tudnak futamot rendezni.

Az Orosz Nagydíj szervezői pedig jelezték, nyitottak arra, hogy két versenyt bonyolítsanak le. Ez azért volna ideális megoldás az F1 számára, mert a szocsi pálya meglehetősen közel van a repülőtérhez, a csapatokat pedig könnyű lenne különválasztani egymástól.

„Jelenleg is dolgozunk a Forma-1-es kollégákkal a különféle megoldásokon” – mondta az Orosz Nagydíj szóvivője a Motorsport.com című lapnak.

„Ez a versenyhétvége formátumára, és a futamok számára is vonatkozik. Ha szükséges, nem zárjuk ki annak lehetőségét sem, hogy két fordulót rendezünk. Szocsi nagyon modern infrastruktúrával rendelkezik, amit partnereink is elismernek. Ami a szervezést illeti, a csapat készen áll arra, hogy megtartson pár hétvégét Szocsiban.”

„A verseny végső formátumát a szakértőkkel való további konzultáció, illetve a jelenlegi koronavírus-helyet elemzése után határozzuk majd meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!