Pályára gördült a Spyker új versenygépe - F1VILÁG.HU

Pályára gördült a Spyker új versenygépe

HIRDETÉS

Azt követően, hogy a B specifikációjú modell sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kötelezően előírt töréstesztet, a Spyker megkezdte az új járgány tesztelését az olaszországi Monzában.

Azt követően, hogy a B specifikációjú modell sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kötelezően előírt töréstesztet, a Spyker megkezdte az új járgány tesztelését az olaszországi Monzában.

A holland tulajdonban lévő alakulat már a múlt hétvégén megrendezett Török Nagydíjon be szerette volna vetni új autóját, ám azt a FIA elutasította miután nem ment át a törésteszten. A csapat azóta kijavította a konstrukciós hibát, és tegnap megkezdte a B specifikációjú modell tesztelését.

Adrian Sutil összesen 76 kört teljesített az új autóval Monzában, amely a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon már versenyben is bemutatkozhat. A német versenyző programja nem volt problémamentes, ugyanis délután elromlott a váltó, ám ennek nem tulajdonít különösebb jelentőséget a csapat.

“A beállításokon dolgoztunk már a következő versenyre, és megpróbáltuk megérteni, miként működik az autó az alacsony leszorító erőt generáló csomaggal, valamint kipróbáltuk a lágy és a kemény gumikat” – mondta Sutil. “Nehéz lenne megmondani, mekkora előrelépést jelent az új autó, hiszen Monza egy különleges pálya, semelyik másikhoz nem hasonlítható.”

Sutil ugyan az utolsó helyen végzett a tegnapi teszten, ám mindössze csak három tizedet kapott a Super Aguri japán versenyzőjétől, Takuma Satótól, ami akár jó jel is lehet a jövőre nézve.

“A Spyker egy nappal később csatlakozott a monzai teszthez, ahol Adrian Sutil első alkalommal tesztelte pályán a B specifikációjú autót” – mondta a csapat főmérnöke, Dominic Harlow.

“Monza egy különleges aerodinamikai csomagot követel meg, ezen dolgoztunk az első nap. Monza komoly megterhelést jelent a fékeknek, a felfüggesztéseknek, hiszen elég magasak a kerékvetők a sikánokban. A motort sem kíméli az olasz pálya, szinte végig padlógázzal kell menni.”

“A teszt során rengeteg információt és adatot begyűjtöttünk, melyek segíthetnek abban, hogy tovább tudjuk lépni. Tíz nappal a következő verseny előtt optimisták vagyunk, mert tudjuk, hogy rengeteg erő lakozik még az új autóban” – tette hozzá a szakember.

Adrian csapattársa, Sakon Yamamoto a tesztek utolsó napján, csütörtökön próbálhatja ki első alkalommal az új modellt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!