Perez: Erős időmérőnk lehet - F1VILÁG.HU

Perez: Erős időmérőnk lehet

HIRDETÉS
Sergio Perez, a Red Bull F1-es versenyzője szerint a pénteki szabadedzések után elegendő információ áll rendelkezésükre ahhoz, hogy az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésére megtalálják a legmegfelelőbb beállításokat.
Sergio Perez, Red Bull Racing

A Red Bullnak még van esélye a konstruktőri bajnoki címre is, azonban Christian Horner szerint Sergio Perez legfontosabb feladata az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén az lesz, hogy segítse csapattársát, Max Verstappent az egyéni világbajnoki cím megszerzésében. 

A pénteki szabadedzések alapján azonban a Red Bullnál is úgy gondolják, a Mercedes egyelőre előnyben van velük szemben, így még dolgozniuk kell, ha utol szeretnék érni fő ellenfeleiket. 

Perez az első szabadedzésen a 4., a második tréningen pedig az 5. pozícióban zárt: a Red Bull versenyzője szerint is sűrű éjszaka elé néznek.  

„Úgy gondolom, éjjel lesz néhány feladatunk a szabadedzések után” – nyilatkozta a mexikói. 

„Nagyon különböző beállításokkal mentünk a két autóval, szóval rengeteg információ áll rendelkezésünkre, amit részletesen át kell néznünk és a legjobb részeket kell alkalmaznunk az időmérőre. Lesznek tanulságok, amiket továbbviszünk az utolsó edzésre, így szombaton erős időmérőnk lehet.”

Megoszlik a versenyzők véleménye arról, hogy az abu dhabi pálya új vonalvezetése izgalmasabbá teszi-e majd a futamot: Perez szerint nem biztos, hogy könnyebb lesz követni az elöl haladó autót. 

„Nem tudom, hogy mennyit javult a pálya tavaly óta” – véli a mexikói. „Még mindig jó rajta vezetni, de vannak bennem kérdőjelek, hogy mennyire javított a versenyzésen.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!