Friss hírek

Perez: Ha az időmérőkön javítok, komoly versenyben lehetek

Sergio Perez, a Red Bull versenyzője örül, hogy értékes pontokat szerzett a csapat számára az F1-es Monacói Nagydíjon, így eredményével és Max Verstappen győzelmével átvették a vezetést a bajnoki pontversenyben.

Perez csupán a 9. rajthelyet szerezte meg szombaton, és mivel Charles Leclerc nem tudott elrajtolni, végül a 8. helyről kezdte meg a Monacói Nagydíjat, azonban teljesítve a csapat elképzelt stratégiáját végül 4.-ként zárta a versenyt. A futam végén az előtte autózó Lando Norrist is utolérte, azonban támadnia végül nem sikerült.

A Red Bull így jelenleg mindkét bajnoki pontversenyt vezeti, a konstruktőrök között is az élre álltak, valamint az egyéni tabellán Max Verstappen is átvette a vezetést Lewis Hamiltontól. 

„Remek nap volt a csapat számára, és nagyon örülök Maxnak, nagy munkát végzett és most mindkét bajnokságot vezetjük. A csapat fantasztikus munkát végzett a stratégiával, és kiváló volt a kommunikáció a verseny során” – nyilatkozta Perez a futamot követően.

„Spóroltunk a gumikkal és akkor használtuk őket, amikor szükségünk volt rájuk – ez kulcsfontosságú volt, és két-három időmérős kört teljesítettünk, hogy a negyedik helyre ugorjunk, az előttünk lévő sort megelőzve.”

„Közeledtem Landóhoz, de maradt még a gumijaiban, és nem igazán volt valódi esélyem ellene. Hosszú távon gondolkodtam, hogy pontokat szerezzek, ami fontos a csapat számára. Az autók nagyon szélesek manapság, de ez van.”

„Sikerült minimalizálnunk a szombati veszteséget, és úgy gondolom, ha az időmérőn kényelmesebben fogom érezni magam az autóban, akkor komoly versenyben leszünk, és a győzelemért harcolhatunk, mivel vasárnaponként eléggé ott vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!