Perez: Ha Verstappent látjuk a tükörben, elkezdünk izgulni

A Force India versenyzője, Sergio Perez elárulta, pontosan tudja, min megy keresztül idén a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen, aki a szezon első négy versenyén több hibát is elkövetett.

Perez 2013-ban a McLaren csapatához került, ám 1 szezon után távozott is a wokingi gárdától. Perez elárulta, sokat hibázott abban az évben, mert túlságosan türelmetlen volt – és ugyanez igaz most Verstappenre is.

Hirdetés
 

„A McLarennél eltöltött időszak ártott nekem. Túl sokat hibáztam, mert türelmetlen voltam” – mondta Perez.

„Szerintem Max is túl türelmetlen volt az elmúlt versenyeken, és meg tudom érteni. Az autója nem olyan jó, mint remélte, túl keményen nyomja. Kínában a győzelmet bukta így el.”

„Meggyőződésem, hogy nagy sokk volt Max számára látni, ahogy Daniel [Ricciardo] nyert Sanghajban. De szerintem ő egy okos srác. Látja, mi történik, és még jobb versenyző lesz belőle.”

Sokak szerint Verstappen túlságosan agresszív, Perez pedig egyetért azzal, hogy sokan a mezőnyben elkezdenek izgulni, ha meglátjuk a tükörben a hollandot.

„Ha Max van mögötted, őrült dolgokra kell számítanod. De az esetek többségében kontroll alatt tartja az autóját. Volt néhány rossz versenye, de ezeket maga mögött fogja hagyni. Nagyon jó versenyző, és nincsenek aggályaim az ellene való versenyzést illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!