Friss hírek

Perez: Nagy árat fizethetünk az elszúrt időmérőért

Sergio Perez szerint nagy árat fizethet a konstruktőri bajnokságban az elmúlt nürburgringi időmérő edzésért a Racing Point Forma-1-es csapata. A mexikói csak a 9. helyről rajtolhat, és mindkét Renault előtte végzett a kvalifikáción.

A Racing Point jelenleg a 4. helyet foglalja el a csapatok versenyében, 2 ponttal lemaradva a McLarentől, és 5 egységgel megelőzve a Renault-t.

A silverstone-i istálló számára viszont nehezen alakul az Eifel Nagydíj – Lance Stroll betegség miatt nem tud rajthoz állni, az ő helyére Nico Hülkenberg ugrik be, míg Perez időmérőjét egész egyszerűen elrontotta a csapat.

A mexikói arra panaszkodott az időmérő után, hogy hibát követtek el azzal, hogy a Q1-ben közepes keverékű gumikkal gurultak pályára, emiatt ugyanis a kiesés fenyegette, és egy újabb szett gumit – ezúttal már lágyat – fel kellett használnia.

Perez a Q3-ban így végül csak egy gyorskört futott, és végül a 9. legjobb időt érte el. A rutinos versenyző azt mondja, „határozottan előrébb kellett volna végezniük”.

„Szerintem elszúrtuk egy kicsit a stratégiánkat, azt gondoltuk, hogy jobb lesz a tempónk, és megpróbálkoztunk a közepes keverékkel a Q1-ben, ami miatt gyakorlatilag elbuktunk egy szettet a Q3-ra” – mondta Perez.

„Csak egyetlen garnitúránk maradt a Q3-ra, és gyanítom, a pálya sokat változott az utolsó etapra. A szél is nagyon felerősödött, szóval az egyensúly elég rossz volt, és nekem sajnos csak egy szettem volna.”

„Csak egy garnitúra lágyat tudtunk felhasználni, szóval lehettünk volna jobbak ebből a szempontból.”

Perez azt mondja, a pénteki edzések törlése után „kiszámíthatatlan verseny” vár rájuk vasárnap.

„Nem tűnik túl jónak holnapra, hogy mindkét Renault, illetve egy Ferrari is előttünk van – fájdalmas nap lehet a bajnokság szempontjából a vasárnap.”

„Minden nagyon gyorsan megváltozott azzal, hogy Lance nem tudott jönni ma délelőtt. Láttam némi feszültséget csapaton belül. Nem tudtam, hogy mi történik, szóval remélem, hogy Lance rendben van, és hamarosan visszakapjuk őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!