Orosz Nagydíj

Pérez: Sutil becsukta a kaput

Csalódottan nyilatkozott a vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően Sergio Pérez.


Csalódottan nyilatkozott a vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően Sergio Pérez.

A Force India versenyzője már az első körben feladni kényszerült a futamot Austinban, amikor összeütközött Adrian Sutil Sauberjével.

Sutil nemrég úgy nyilatkozott, véleménye szerint mexikói versenytársa abszolút szükségtelen manővert hajtott végre, Pérez szerint azonban a német volt az, aki féktávon „becsukta a kaput”.

„Ami ma történt, az óriási balszerencse” – mondta a mexikói versenyző.

„A 15-ös kanyar előtt megpróbálkoztam egy előzéssel Adriannal szemben, amikor nyitva hagyta a kaput a bal oldalon – szóval belülre húzódtam. Aztán Adrian elkezdte becsukni az ajtót, nekem pedig meg kellett próbálnom később fékeznem. Emiatt viszont nem tudtam elkerülni Kimit [Räikkönen], ami miatt végül Adriannal is összeütköztem.”

„Nem számítottam arra, hogy Kimi ott lesz, nagy kár érte, mert jó esélyem volt arra, hogy ezen a hétvégén is folytatom a pontszerzést.”

Pérez hozzátette, nagyon sajnálja, hogy az Austinba kilátogató mexikói rajongókat nem tudta jó szerepléssel megörvendeztetni.

„Nagyon sajnálom a rajongókat, akik kijöttem és támogattak engem ezen a hétvégén. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam emlékezetes versennyel megajándékozni őket.”

A Force India másik versenyzője, Nico Hülkenberg ugyancsak feladta a futamot – a német motorhiba miatt állt ki a 18. körben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS