Piastri: A gyenge időmérő miatt kerültem balesetbe - F1VILÁG.HU

Piastri: A gyenge időmérő miatt kerültem balesetbe

Bár az első körben történt balesetet nem tudta elkerülni, Oscar Piastri azt mondja, ha jobban szerepelt volna a Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzésén, nem került volna ilyen nehéz helyzetbe.

Az ausztrál versenyző csak a 10. helyről vághatott neki az interlagosi versenynek, miután az időmérő utolsó szakaszában [Q3] kicsúszott a pályáról, amikor megérkezett az eső a pálya fölé. A McLaren versenyzője próbált jól helyezkedni a rajtnál, ám eltalálta őt Kevin Magnussen versenyautója, aki az Alex Albonnal történt ütközés után pördült meg.

A McLaren elképesztő erőfeszítések után megjavította Piastri versenyautóját, ám mivel azon jelentős károk keletkeztek, nem igazán tudott versenyképes lenni, noha célba tudott érni.

“Ráléptem a fékre az 1-es kanyarban, aztán belenéztem a tükörbe. Láttam valakinek a gumiját repülni a levegőben, és arra gondoltam, ez nem néz ki jól!” – mondta az ausztrál versenyző. “Utána pedig persze jött a becsapódás, kár érte. Nem tehettem semmit”

Piastri ugyanakkor azt mondja, ha nem szerepelt volna ilyen gyengén az időmérőn, elkerülhette volna a balesetet.

“Ha ilyen pozícióba kvalifikálja magát az ember, sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy belekerül ilyesmibe. Sajnos az egész még pénteken kezdődött. Utána pedig csak próbáltam körön belül maradni. És csak próbáltam annyit tanulni, amennyit csak lehet. Nem ez volt a legkönnyebb hétvége. De köszönöm a csapatnak a lenyűgöző erőfeszítéseket, hogy 20 perc alatt összerakták az autót, ami nem volt egyszerű feladat. Kaptam 70 extra kört, amit amúgy nem teljesíthettem volna. Szóval rengeteget tanultam, ami hasznos lesz, amikor jövőre visszatérünk ide.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!