Friss hírek

Pollock: Hiba van az FIA rendszerében

Craig Pollock úgy gondolja, hogy a Gilles Simon leszerződtetése körüli heves vita nem az ő, hanem sokkal inkább az FIA ügye, és a csapatoknak a szövetséget kellene bombázniuk nemtetszésüket kinyilvánító leveleikkel.


Craig Pollock úgy gondolja, hogy a Gilles Simon leszerződtetése körüli heves vita nem az ő, hanem sokkal inkább az FIA ügye, és a csapatoknak a szövetséget kellene bombázniuk nemtetszésüket kinyilvánító leveleikkel.

Pollock cége, a PURE – amely 2014-ben, mint motorszállító szeretne bemutatkozni a Forma-1-ben – az elmúlt hónapban jelentette be, hogy leigazolta az FIA motorfelelőseként dolgozó Simont, aki a többi gyártó szerint értékes információkat vihet magával, és jogosulatlan előnybe repítheti az újonnan bemutatkozó beszállítót.

A Ferrarinál korábban motorfőnökként dolgozó Simon az elmúlt években részt vett a csapatok megbeszélésein, és tiszta képet kapott V6-os terveikről, illetve sokat tud arról, hogy pontosan milyen erőforrások is kerülnek majd bevezetésre 2014-ben a Forma-1-ben.

Bár az ellenfelek attól tartanak, hogy jogosulatlan előnybe kerülhet a PURE a helyzet miatt, Pollock mindenkit biztosított afelől, hogy nem kerülnek a kezükbe titkos információk, és egyáltalán nem az ő cége hibája, hogy Simon egyik pillanatról a másikra munkaadót válthatott.

„A csapatok a megbeszéléseken nem adtak üzleti terveikbe betekintést, és nem fedték fel minden technikai tervüket. Véleményem szerint egy kicsit túllihegjük az egészet” – nyilatkozta Pollock az Autosportnak.

„Mindannyian részesei voltak ezeknek a megbeszéléseknek, nyíltak voltak a tárgyalások a csapatok között és minden gyártó tudja, hogy a többi mit csinál. Azonban természetesen megértem őket.”

„Ha én egy karosszéria gyártó lennék, és sikerülne leigazolnom Adrian Newey-t a Red Bull Racingtől, akkor biztos vagyok abban, hogy lennének olyanok, akik nem örülnének. Úgy gondolom, hogy a helyzet egy kissé hasonló ehhez.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy Gilles velünk van. Azonban világossá szeretném tenni: nem azért vagyunk itt, hogy más gyártókkal harcoljunk, azért vagyunk itt, hogy velük együtt dolgozzunk, hogy a sport erősebbé váljon a jövőben.”

Pollock a legutóbbi Magyar Nagydíjon találkozott a többi gyártóval, és jelezte nekik, hogy az FIA-hoz kellene fordulniuk az ügyben, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan, hogy egy jól informált szakemberük egyik pillanatról a másikra, minden gond nélkül válthasson.

„Úgy gondolom, hogy nem engem kellene támadni, nem én vagy a PURE a hibás, a probléma a rendszerben van és az FIA-ban” – folytatta. „Ha valaki távozni akar a pozíciójából, számos módja van ennek, minden a szerződésétől függ. Gilles szabadon távozhatott az FIA-tól, nem volt megkötve a keze, semmi nem volt a szerződésében, ami ezt tiltaná, így mi helyesen jártunk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!