Prost kitálalt, a vezérigazgató miatt kell távoznia az Alpine F1-es csapatától - F1VILÁG.HU

Prost kitálalt, a vezérigazgató miatt kell távoznia az Alpine F1-es csapatától

HIRDETÉS
Azt követően, hogy hétfőn közösségi oldalán fakadt ki az Alpine Forma-1-es csapatától való távozásának híre kapcsán, Alain Prost kedden a francia sajtónak részletesebben is elárulta, miért nagyon csalódott amiatt, hogy el kellett hagynia az istállót.
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Alain Prost. Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Ahogyan arról a minap az F1Világ is beszámolt, a korábbi négyszeres F1-es világbajnok idén már nem lesz tanácsadója az Alpine csapatának, és az istállót működtető vállalat igazgatóságából is távozott.

Minderről semmiféle tájékoztatást nem adott a francia istálló, a nemzetközi sajtóban mégis híre ment Prost távozásának, ezt követően a francia ex-versenyző kitálalt a dolgok hátteréről.

A Forma-1-es legenda azt mondja, az istálló vezérigazgatója, Laurent Rossi már nem vonta be őt a csapat döntési folyamataiba.

„A 2021-es szezon nagyon zavaró volt számomra, mivel azt éreztem, hogy menniük kell azoknak, akik már régóta itt vannak” – mondta a korábbi autóversenyző a L’Equipe című francia lapnak.

„Elfogadom a változást, mert nem kell mindig ugyanúgy csinálni a dolgokat az F1-ben. Lehet másképp is, és az elmúlt idény során pontosan ez történt. De számomra túl komplikálttá váltak a dolgok. Nem voltam már érintett a döntési folyamatokban, sokszor egyáltalán nem értettem egyet, de mégis tartanom kellett magamat a hivatalos állásponthoz.”

„Még igazgatósági tagként is volt, hogy az utolsó percben tudtam csak meg döntéseket. Ha nem is hallgatták meg a véleményemet, legalább időben informálhattak volna. Mindez tisztelet kérdése. A kapcsolaton egyre bonyolultabbá váltak, sok irigységet éreztem.”

Prost elárulta, a jelenleg is strukturális változtatásokat végrehajtó Rossi világossá tette számára, a továbbiakban már nem tart igényt a tanácsaira.

„Laurent Rossi egyedül akarja csinálni, nem akarja, hogy bárki is zavarja. Ami azt illeti, ő maga mondta nekem, hogy már nincs szüksége tanácsadóra. Katarban történt ez, ám Abu Dhabiban mégis szerződést ajánlott nekem, amit visszautasítottam.”

„El kell mondanom, hogy hittem – és továbbra is hiszek – ebben az ambiciózus projektben, ami hihetetlenül motiváló volt a csapaton belül. Viszont most tényleg ott a késztetés arra, hogy a partvonalra állítsanak sokakat. Laurent Rossi akarja az összes rivaldafényt. Nekem pedig annyi kellett volna, hogy meglegyen az a kihívás, hogy egy csapat tagja vagyok, meghallgassanak, és bevonjanak bizonyos döntésekbe.”

Hirdetés

„Szándékosan vonultam háttérbe, de diszkréten volt némi befolyásom minden nézeteltérés ellenére, amiket megtartottam magamban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!