Friss hírek

Räikkönen más szerepkörben maradhat az Alfa Romeónál?

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál nyitottak arra, hogy felkínáljanak egy tanácsadói szerepkört az aktív versenyzéstől év végén visszavonuló Kimi Räikkönennek.

A 41 esztendős versenyző nemrég jelentette be, a 2022-es szezonban már nem lesz tagja az F1-es mezőnynek, és 3 év után távozik az Alfa Romeo csapatától.

Räikkönen nemrég azt mondta, konkrét tervei a családon kívül még nincsenek a jövőre nézve, az Alfa Romeo azonban szívesen támaszkodna tapasztalatára a jövőben is.

Frederic Vasseur, a svájci-olasz istálló csapatfőnöke elárulta, szívesen leülne beszélni a finn versenyzővel erről.

„Már láttam, hogy kapott néhány ajánlatot más szériáktól, meg hasonlók, szóval szerintem jobb, ha most egy kicsit lenyugodnak a kedélyek” – mondta a szakember. „Utána majd lesz időnk megbeszélni, hogy mit csinálhatnánk közösen a jövőben.”

„Én nagyon örülnék, ha Kimi valahogy még a fedélzeten maradna, de szerintem időre lesz szüksége. Hiba lenne az ő részéről, ha már most elkötelezné magát és azt mondaná, ’oké, ezt fogom csinálni, meg azt fogom csinálni’. Neki is le kell nyugodnia, fel kell mérnie, hogy mit is jelent ez a döntés, és aztán majd lesz idő a jövőről dönteni.”

Vasseur azt mondja, bár az elmúlt években nem tudtak olyan eredményeket elérni Räikkönennel, mint azt mindketten remélték, a finn hatalmas segítség volt a hinwili istállónak.

„Óriási tapasztalatot hozott a csapathoz. Az F1-ben vezetett az elmúlt 20 évben, volt győztes csapatnál, és harcolt a világbajnoki címért. Ez óriási segítség volt a csapat fejlődésében. Nem a mindennapi eredményekről beszélek, hanem a projekt középtávú fejlődéséről. Pontosan tudja, miből lesz a teljesítmény.”

„És ezzel együtt a csapat imázsa szempontjából is óriási lökés volt az ő érkezése. Szerettem volna, ha jobb eredményeket érünk el, de alapvetően ez a versenyzés célja is, az ember mindig többre és többre vágyik. Ez van, de Kimi támogatása lenyűgöző volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!