Orosz Nagydíj

Räikkönen nem aggódik az új szabályok miatt

Kimi Räikkönennek kétségei vannak afelől, hogy az új szabályok valóban különbséget eredményeznek-e a versenyzők számára az idei évben a Forma-1-ben.


Kimi Räikkönennek kétségei vannak afelől, hogy az új szabályok valóban különbséget eredményeznek-e a versenyzők számára az idei évben a Forma-1-ben.

A motorsport királykategóriája talán minden eddiginél drámaibb technikai szabálymódosításon megy keresztül, hiszen jönnek az új V6-os turbómotorok az eddiginél is erősebb energia-visszanyerő rendszerrel.

Sokan azt gondolják, hogy a versenyzőknek ismét meg kell tanulniuk vezetni ezeket az autókat, hiszen azok teljesen másképpen fognak viselkedni, mint korábban. Räikkönen azonban úgy véli, nem lesz akkora a változás, mint azt egyesek gondolják.

„Az az érzésem, hogy nem lesz annyira más, mint azt az emberek gondolják” – mondta a finn pilóta, aki az idei évben Fernando Alonso csapattársaként, a Ferrari alakulatát erősíti majd.

„Azonban nem kizárt, hogy tévedek ez ügyben. Remélhetőleg egyszerű lesz a váltás. Természetesen a technikai szakemberek dolga nem könnyű, akik az új motorokat és váltókat készítik, de a versenyzők számára nem lesz olyan éles a változás.”

„Bizonyára lesznek új gombok, és néhány új dolog, amit követnünk kell, de várjuk ki és lássuk meg, mennyire lesz egyszerű avagy sem.”

Ami pedig a szezon utolsó versenyén megszerezhető dupla pontokat illeti, Räikkönen így fogalmazott: „Mindenki számára azonos. Bizonyára segíthet egyeseknek, vagy mások ellen, és azoknak, akiknek segíteni fog, szeretni fogják.”

„Nekem mindegy. Ez egy szabály, tetszik, vagy sem, nem fog változni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS