Räikkönen sem maradt ki a bajból a vasárnapi NASCAR-versenyen - F1VILÁG.HU

Räikkönen sem maradt ki a bajból a vasárnapi NASCAR-versenyen

HIRDETÉS
A hajrában megpördült, így nem tudott jó eredményt elérni a NASCAR Cup Series vasárnapi versenyén a Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen, NASCAR

A finn versenyző a 22. helyről vágott neki az Austinban megtartott futamot, a verseny nagy részében pedig a középmezőnyben autózott. Miután a hajrában a versenyirányítás összerázta a mezőnyt, Räikkönen tökéletes pozícióba került, és mivel a sárga zászlók meglengetése előtt nem sokkal járt a pitben, a 4. helyre jött fel.

Az utolsó körökben aztán kaotikussá váltak a körülmények, számos incidens történt, a „Jégember” pedig keményen megküzdött minden pozícióért – ám végül ő maga is megpördült, így visszacsúszott a mezőny végére, és csak a 29. helyen ért célba.

„Nem volt olyan rossz. Balszerencsénk volt az incidensekkel. Előfordul az ilyen, sajnos” – mondta a finn versenyző. „És aztán nem maradtak abroncsaink. Egyre több újraindítás lett a végén, a megpördülésem után pedig a gumiknak annyi volt. Kár, mert rosszkor voltam rossz helyen.”

„Próbáltam folyamatosan kimaradni a bajból az első kanyarokban. Úgy tűnt, sikerül is, de aztán három körrel később valaki a másik irányba ment.”

Räikkönen beszélt arról is, még „nem tudja”, mikor áll újra rajthoz a NASCAR-ban. A mezőnyben egy másik F1-es világbajnok, Jenson Button is ott volt, ő első versenyén a 18. helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!