Friss hírek

Räikkönen: Végre sikerült jobbá tenni az autót

Az 5. legjobb időt érte el az Európa Nagydíj szombati időmérő edzésén, Sergio Pérez büntetése után azonban a 4. helyről rajtolhat ma Kimi Räikkönen.


Az 5. legjobb időt érte el az Európa Nagydíj szombati időmérő edzésén, Sergio Pérez büntetése után azonban a 4. helyről rajtolhat ma Kimi Räikkönen.

A Ferrari versenyzője számára nehezen alakul a bakui hétvége, elmondása szerint azonban elégedett, hiszen a tegnapi időmérőre sikerült jelentősen javítaniuk versenyautóján.

Räikkönen elárulta, sokkal jobb volt vezetni az autót szombaton, mint a szabadedzéseken, noha a kvalifikáción elérhetett volna jobb eredményt is – csak éppen balszerencsés volt.

„Nem telik könnyen a hétvége, az időmérőn azonban az autó jól kiegyensúlyozott volt, jobban éreztem magam benne, és nyilván sokkal gyorsabb is volt, mint a korábbi edzéseken” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Úgy éreztem, végre úgy vezethetem, ahogy akarom, és jó érzés volt. A Q3-ban az utolsó etapra felraktam egy új garnitúra szuperlágy gumit, de aztán meglengették a piros zászlókat, és nem tudtam javítani a köridőmön. Utána pedig már csak 2 perc volt hátra, mindenki próbált megtenni még egy kört, de nagy volt a forgalom a kivezető körön, az idő pedig szorított.”

„Meggyőződésem, hogyha minden simán megy, jobbak is lehettünk volna, de ha megnézzük, mennyire trükkösen alakult ez a hétvége, azt hiszem, elégedettek lehetünk. Nyilvánvalóan nem azért vagyunk itt, hogy az 5. helyen végezzünk, és úgy éreztem, hogy több van az autóban.”

A finn hozzátette, nehéz verseny lesz a mai, és a sebesség mellett a taktikának is komoly szerep jut majd.

„Több szempontból is hosszú és nehéz verseny lesz a vasárnapi mindenki számára, nekünk pedig a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk, jó döntéseket kell hoznunk. Aztán majd meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!