Räikkönennek „több élete van”, mint egy macskának! - F1VILÁG.HU

Räikkönennek „több élete van”, mint egy macskának!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen szerződése a 2018-as szezon végén lejár, Sergio Marchionne, az olasz istálló elnöke pedig nemrég leszögezte: a finn versenyzőnek ez lesz az utolsó szezonja arra, hogy bizonyítson.

Räikkönen 2007-ben világbajnoki címet szerzett a Scuderiának, 2009-ben pedig távozott a csapattól, illetve a Forma-1-ből is.

A finn aztán 2012-ben visszatért a száguldó cirkuszba, 2014-től pedig ismét a Ferrari versenyzője lett. A „Jégember” viszont azóta nem tudott versenyt nyerni, és rendre alulmaradt csapattársával szemben.

Räikkönennel mégis szerződést hosszabbítottak az idei évre, Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke azonban ultimátumot adott neki.

„Räikkönen? Néha öröm nézni őt munka közben, máskor pedig nem ismerek rá, olyan, mintha kikapcsolt volna” – mondta a Ferrari elnöke.

„Meg kell valósítanunk azt, hogy teljesen kibontakozzon. És akkor tud majd olyan teljesítményt mutatni, mint Monacóban, ahol megszerezte a pole-t.”

Marchionne figyelmeztetett, ha Räikkönen nem javul, a Ferrari lecseréli őt egy fiatal pilótára. A szakember a maranellóiak juniorjait, Charles Leclercet és Antonio Giovinazzit említette, no meg Max Verstappent, akit azonban 2020-ig szerződés köt a Red Bullhoz.

„Kár lenne, ha úgy érne véget a pályafutása a következő években, hogy nem mutatott valamit” – mondta Räikkönennel kapcsolatban.

„Nagyszerű versenyző, a tehetsége még mindig megvan. De ha ezt nem mutatja meg, akkor jön helyette egy fiatal. Vannak olyan nagyszerű tehetségek, mint Leclerc, Verstappen, vagy Giovinazzi.”

Hirdetés

A korábbi Forma-1-es versenyző, Alexander Wurz a minap egy interjúban azt mondta, szerinte könnyen elképzelhető, hogy Räikkönen 2019-re is marad a Ferrarinál.

„Azon gondolkodom, hány élete is van! Azt mondják, egy macskának 9 van – de Kiminek szerintem van legalább 12!” – mondta az osztrák.

„Elvégre a stopperóra nem mondja meg egy versenyző korát, ha tehát a Ferrarinál úgy gondolják, hogy ezzel a versenyzőpárossal el tudják érni a maximális teljesítményt, akkor 2018 után is maradhat a csapatnál.”

Wurz beszélt a rivális csapatokról is.

„A Mercedesnél [Valtteri] Bottasnak nagyon nehéz lesz legyőznie [Lewis] Hamiltont. De a Red Bullnál minden sokkal nyitottabb” – mondta.

„Lehetetlen megmondani, hogyan alakul majd a rivalizálás kettejük között, de rendkívül érdekes lesz. Érzek némi feszültséget a levegőben!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!