Friss hírek

Ralf Schumacher szerint jövőre újra a régi Vettelt látjuk

A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint Sebastian Vettel jövőre, az Aston Martin színeiben ismét régi fényében tündökölhet majd.

A német versenyző az idei szezont követően távozik a Ferraritól, nemrég pedig az is kiderült, a jövőre már Aston Martinként szereplő Racing Pointnál folytatja F1-es pályafutását.

Vettel az elmúlt években sokat küszködött a Ferrarinál, idén ráadásul a csapat autója sem versenyképes, a négyszeres világbajnok pedig szemmel láthatóan nehezebben boldogul vele, mint csapattársa, Charles Leclerc.

Hirdetés
 

„Így megy ez a Forma-1-ben. Ha nem áll össze minden, előfordulnak ekkora különbségek” – mondta a korábbi autóversenyző, Ralf Schumacher a Sky Deutschlandnak, majd hozzátette, a Ferrari-Vettel kombináció „már nem működik”.

„Minden újítás, minden fejlesztés a Ferrarinál Leclerc erősségeire és gyengeségeire van kihegyezve. Náluk ő a jövő embere. Ez pedig nagy probléma Sebastiannal: neki más autóra van szüksége, mint Leclerc-nek. Minden, ami segíti Charles-t, nem segíti Sebastiant. És ez megmagyarázza a jelentősnek mondható félmásodperces különbséget az időmérőn.”

Schumacher viszont arra számít, a most 33 éves Vettel jövőre magára talál az Aston Martinnál.

„Meggyőződésem, hogy Sebastiant a régi fényében látjuk majd a Racing Pointnál” – fogalmazott.

„Számos oka van ennek. Először is, az autó jobban fekszik majd neki. Ami a teljesítményt illeti, az most alapvetően gyorsabb, mint a Ferrari, és könnyebb is vezetni. Az egyensúly egyértelműen jobban kedvez majd Sebastiannak.”

A német szerint Vettel a légkört is jobban élvezi majd új csapatánál.

„Ők tényleg akarták, ami jó érzés, főleg az ő helyzetében. Komoly anyagi forrásokkal rendelkeznek, szóval egy kicsi, kompakt csapatuk lesz rengeteg potenciállal, és a Mercedes támogatásával.”

„És ott lesz a „jó érzés” faktor, ami fontos számára, ha a Red Bullnál eltöltött időket nézzük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!