Friss hírek

Red Bull: Baromság, hogy gyengébb lett a motorunk!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint egy új technikai direktíva miatt már nem tudják úgy használni a Honda erőforrásait, mint a szezon korábbi részében.

Az energiaital-gyárosok jó formában versenyezték végig a 2021-es szezon első szakaszát, a silverstone-i hétvége óta azonban területet veszítettek a Mercedesszel szemben. Egyes pletykák szerint a Red Bull már nem tud annyi lóerőt kisajtolni V6-os erőforrásából, mint korábban, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis egy új technikai direktívával korlátozta őket.

Helmut Marko viszont cáfolja ezt, sőt, állítja: a Mercedes javult fel a motorerő terén a Brit Nagydíj óta.

„Ez teljes baromság. Semmiféle korlátozás nem volt sem az FIA, sem a Honda részéről. Nem kellett letekernünk a motort. Ugyanazt a motorerőt használtuk Magyarországon, amit korábban” – mondta a szakember a német Sport1 kérdésére.

„A Mercedesnél más volt a helyzet. Ők nemcsak az autóhoz vittek fejlesztést, de a motorhoz is. Ezért voltak ennyire gyorsak az egyenesekben Silverstone óta.”

Marko konkrétumokat is tudni vél: azt mondja, főleg a hűtőrendszerre koncentrálódtak a Mercedes fejlesztései, ennek köszönhetően pedig a német istálló „több lóerőt” tud kisajtolni V6-osából.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!