Friss hírek

Red Bull: Először láthattuk, mire képes az autónk

Egészen a múlt hétvégi, silverstone-i versenyig „harcolt” autójával a Red Bull Forma-1-es csapata, a 70. évforduló Nagydíján azonban bebizonyosodott, hogy megvan benne a potenciál a futamgyőzelemhez – Christian Horner csapatfőnök viszont azt mondja, alaposan ki kell elemezniük, miért is voltak ennyire jók vasárnap.

A Red Bull remek gumikezelésének és kiváló stratégiájának köszönhetően felülkerekedett a Mercedesen Silverstone-ban: Max Verstappen a 4. helyről rajtolva győzött, és feljött az összetett pontverseny második helyére.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a verseny után elárulta, már a verseny elején látták, hogy esélyük lesz harcba szállni az elsőségért.

„Tudtuk, hogy az egyetlen esélyünk, hogy elkapjuk a Mercedest, ha valami mással próbálkozunk” – mondta Horner újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva Silverstone-ban.

„És az, hogy a kemény keverékkel rajtoltunk, döntő tényezőnek bizonyult. És a tempónk a Mercedeshez képest erősebb volt, mint egy héttel korábban. A körülmények is kissé eltérőek voltak, mint ahogy a guminyomás is.”

„Már az első etapban láttuk, hogy esélyünk lehet, mert miután a Mercedes kiállt, ugyanolyan tempót autóztunk jóval használtabb gumikon. Az ő abroncsaik elég hamar elkezdtek hólyagosodni, és ekkor azt mondtuk, gyerünk, megnyerhetjük ezt a futamot. És gyakorlatilag nyertünk egy kiállást velük szemben.”

„Onnantól kezdve pedig a verseny, illetve a gumik kontrollálásáról szólt minden.”

Arra a kérdésre, hogy azért voltak-e ennyire erősek, mert ezek az abroncsok túl lágyak voltak ehhez a pályához, vagy a továbbiakban is ilyen versenyképesek maradhatnak, ha az időjárás egy kicsit melegebb, Horner így felelt: „Nehéz megmondani! Most lágyabb gumikat használtunk, és ezen keverékek közül kettő az előző hétvégén is rendelkezésünkre állt, a Mercedes pedig eléggé dominált.”

„Pár versenyt még látnunk kell. Barcelonában is elég meleg lehet az idő a következő hétvégén, szóval kiderül, mi történik ott. De úgy gondolom, sokkal izgalmasabbak a két kerékcserés versenyek, mint az egykiállásosak.”

„A Mercedes ezen a versenyen alulteljesített az elmúlt hétvégékhez képest. Szóval pár versenynek még el kell telnie, hogy valóban tiszta képet kapjunk.”

Hornert megkérdezték arról is, az idei, sűrű szezonban lesz-e elég idejük arra, hogy fejlesztésekkel bajnokesélyessé tegyék a Red Bull autóját.

„Egy kicsit küzdenünk kellett ezzel az autóval eddig, szóval egészen a mostani versenyig nemigen láthattuk azt a teljesítményt, amiről hittük, hogy megvan benne.”

„Szóval most meg kell értenünk, hogy miért is teljesített ilyen jól ezen a futamon – olyan kanyarokban is, melyekben szombaton még gyengék voltunk. A szél kevésbé fújt, a hőmérséklet viszont hasonló volt, mint az elmúlt pár napban, és mint egy hete. A guminyomás viszont eltérő volt a Pirelli problémái miatt.”

„Szóval ki kell elemeznünk mindent, és meg kell értenünk a dolgokat. Mert határozottan alulteljesítettünk szombaton, inkább a Renault-kal és a Racing Pointokkal harcoltunk ezen a hétvégén. Sok mindent meg kell tehát értenünk, de nagyon biztató ez a teljesítmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!