Renault: Spában még megússza a büntetést Vettel

A Renault-nál azt mondják, Sebastian Vettelnek Belgiumban még nem kell rajtbüntetéssel számolnia motorproblémái miatt, a német ugyanis a Magyarországon használt erőforrással áll rajthoz Spában.


A Renault-nál azt mondják, Sebastian Vettelnek Belgiumban még nem kell rajtbüntetéssel számolnia motorproblémái miatt, a német ugyanis a Magyarországon használt erőforrással áll rajthoz Spában.

Vettel a pénteki edzésnap jelentős részét kénytelen volt kihagyni, autójában ugyanis a nyitótréningen meghibásodott a V6-os erőforrás.

A címvédő mindössze 11 kört tett meg pénteken, új erőforrásának gyújtása ezt követően mondta fel a szolgálatot.

Mivel Vettel már ötödik motorját használja idén, tisztában van azzal, előtt-utóbb büntetést kap.

A Renault pályaműveletekért felelős vezetője, Remi Taffin azonban úgy nyilatkozott, mivel a Red Bull versenyzője a hétvége további részében egy korábban használt motorral folytatja a munkát, még nem kell büntetéssel számolnia.

„Egy friss motort tettünk az autóba délelőtt, de aztán gondok voltak a gyújtással” – mondta a francia szakember.

„Alapvetően az egyik henger elszállt, a probléma pedig kihatott a gyújtásra. Sajnos egy régebbi motorral kell folytatnunk, de ez rendben van, hiszen a tartalékot Budapesten használtuk.”

Taffin elárulta, Vettel erőforrásában a kinetikus energia-visszanyerő rendszer is megsérült a túlmelegedés miatt.

„A gyújtás meghibásodása miatt megrepedt a kipufogó, szóval a karosszéria túlmelegedett. Elég sok alkatrészt és összetevőt kell megvizsgálnunk, hogy megbizonyosodjunk arról, az eszköz ismét működni fog. De ez a motor rendben kell, hogy legyen a következő versenyre.”

A Renault szakembere mindazonáltal egyetért Vettellel abban, hogy a büntetés elkerülhetetlen lesz a bajnokság utolsó szakaszában.

„Elmondhatjuk, hogy a következő versenytől kezdve fennáll a büntetés lehetősége, de lehet egy kicsit taktikázni, szóval nehéz megmondani. De 99 százalék az esélye annak, hogy szükségünk lesz egy hatodik motorra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!