Friss hírek

Ricciardo: Beszélni fogunk Grosjean veszélyes manővereiről

A következő versenyzői értekezleten fel fogja hozni témaként Romain Grosjean agresszív védekezési manővereit a Renault Forma-1-es csapatának versenyzője, Daniel Ricciardo.

A vasárnapi Brit Nagydíjon a versenybírók két eltérő incidenst is jegyeztek, melyek során Grosjean a féktávon mozdult be – előbb Carlos Sainzcal, majd Daniel Ricciardóval szemben.

Grosjeant a stewardoktól egy „utolsó figyelmeztetést” is kapott a futamon, a versenyt követően pedig hivatalos figyelmeztetésben részesítették.

A leintést követően a francia azt mondta, nem bánja manővereit, hiszen bár a határokat feszegette, a szabályok az efféle megmozdulásokat nem tiltják egyértelműen.

Ricciardo azt mondja, a futam után beszélt a Haas pilótájával a történtekről.

„Nem csőre töltött fegyverrel mentem oda. Romain elég régóta itt van már, nem akartam én kioktatni, tudnia kellene már, hogy mit csinál” – mondta a Renault versenyzője.

„Nem csak én vagyok veszélyben egy késői manőver miatt, lehet, hogy megsérül az első szárnyam, te pedig defektet kapsz – szóval mindkettőtök számára ugyanaz a forgatókönyv…”

„Ha jól időzítesz, és kicsit korábban mozdulsz, akkor én valószínűleg kívülre megyek, és akkor is jobb esélyeid lesznek a védekezésre. Ezeket ő mind tudta.”

„Amikor látta a videót, tudta, hogy egy kicsit késői volt.”

Ricciardo azt mondja, a következő versenyzői értekezleten fel fogja hozni témaként a történteket.

„A következő versenyzői meetingen talán fel fogjuk hozni, hogy a többiek álláspontját is kikérjük. De biztos vagyok benne, hogy mindenki szerint kicsit késői manőver volt.”

„2016-ban Max [Verstappen] is megcsinálta párszor féktávon, és kezeltük a dolgot. Úgy éreztem, azóta már továbbléptünk ezen.”

„Elmondtam Romainnek a véleményem, próbáltam diplomatikusan reagálni. Ha pénteken felhozzuk az értekezleten, és beszélgetést indítunk ezzel kapcsolatban, akkor még jobban rá fog jönni.”

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki azt mondja majd, hogy a határon volt. A lényeg, hogy szükségtelen kockázat volt mindannyiunk számára, ő is kockáztatott egy defektet, vagy ilyesmi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!