Ricciardo: Mintha pole-t szereztem volna

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team with the media. Canadian Grand Prix, Thursday 6th June 2019. Montreal, Canada.
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője számára olyan érzés a 4. rajthely megszerzése az F1-es Kanadai Nagydíjon, mintha a pole-ból indulhatna.

A nagy reményekkel szemben eddig úgy tűnt, Ricciardo renault-s csapatváltása nem vált be, hiszen a francia istálló jelenleg a konstruktőrök között a 8. helyet foglalja el a tabellán, míg az ausztrál korábbi csapata, a Red Bull a top 3 istálló között küzd. 

Ricciardo ezért érthető módon nagyon boldog volt a kanadai időmérőt követően, miután mindkét Red Bullt megelőzte, és a 4. rajtpozíciót szerezte meg.  

„Nem fogom azt mondani, hogy nem hiszem el, de már az is sokat jelent, hogy ennyire örülök egy negyedik helynek – olyan érzés, mintha pole-t szereztem volna” – nyilatkozta az ausztrál, aki mindössze másfél tizedmásodperccel maradt el Charles Leclerc legjobb idejétől. 

„Már sorozatban háromszor sikerült a Q3-ba jutni, de a 4. hely tényleg hihetetlen. Azt hiszem, a harmadik pozícióhoz csak valamivel több mint 1 tizedmásodperc hiányzott. Még mindig nem tudom valójában, hogy honnan jön ez a tempó. Úgy gondolom, tudom, hogy javultunk, de nem vártuk, hogy a negyedik helyen landolunk.”

„Ez jó, előrelépéseket teszünk, és minden versenyhétvégével egyre inkább otthon érzem magam a csapatnál. Minden rendben van most.

Ricciardo alig várja a futamot, ahol reméli, hogy a rajtnál akár előtte lévő ellenfeleivel is felveheti a versenyt. 

„Fel kell készülnünk, a rajt érdekes lehet. Természetesen vannak gyorsabb autók körülöttem, de a srácok előttem a közepes gumikkal rajtolnak, én pedig a lágyakon. Talán sikerülhet az is, hogy a top 3-ba kerüljek. Sosem lehet tudni, hogy mi történik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS