Ricciardo: Mintha pole-t szereztem volna - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Mintha pole-t szereztem volna

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője számára olyan érzés a 4. rajthely megszerzése az F1-es Kanadai Nagydíjon, mintha a pole-ból indulhatna.
Fotó: Renault

A nagy reményekkel szemben eddig úgy tűnt, Ricciardo renault-s csapatváltása nem vált be, hiszen a francia istálló jelenleg a konstruktőrök között a 8. helyet foglalja el a tabellán, míg az ausztrál korábbi csapata, a Red Bull a top 3 istálló között küzd. 

Ricciardo ezért érthető módon nagyon boldog volt a kanadai időmérőt követően, miután mindkét Red Bullt megelőzte, és a 4. rajtpozíciót szerezte meg.  

„Nem fogom azt mondani, hogy nem hiszem el, de már az is sokat jelent, hogy ennyire örülök egy negyedik helynek – olyan érzés, mintha pole-t szereztem volna” – nyilatkozta az ausztrál, aki mindössze másfél tizedmásodperccel maradt el Charles Leclerc legjobb idejétől. 

„Már sorozatban háromszor sikerült a Q3-ba jutni, de a 4. hely tényleg hihetetlen. Azt hiszem, a harmadik pozícióhoz csak valamivel több mint 1 tizedmásodperc hiányzott. Még mindig nem tudom valójában, hogy honnan jön ez a tempó. Úgy gondolom, tudom, hogy javultunk, de nem vártuk, hogy a negyedik helyen landolunk.”

„Ez jó, előrelépéseket teszünk, és minden versenyhétvégével egyre inkább otthon érzem magam a csapatnál. Minden rendben van most.

Ricciardo alig várja a futamot, ahol reméli, hogy a rajtnál akár előtte lévő ellenfeleivel is felveheti a versenyt. 

„Fel kell készülnünk, a rajt érdekes lehet. Természetesen vannak gyorsabb autók körülöttem, de a srácok előttem a közepes gumikkal rajtolnak, én pedig a lágyakon. Talán sikerülhet az is, hogy a top 3-ba kerüljek. Sosem lehet tudni, hogy mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!