Költségplafon-ügy

Ross Brawnék megnyugtatták az F1-es versenyzőket

A Liberty Media képviselői Szocsiban találkoztak az F1-es versenyzőkkel, hogy átbeszéljék a szabályváltoztatásokkal kapcsolatos terveiket.

Számos versenyző kritizálta az új időmérő futamra vonatkozó terveket, illetve a fordított rajtrácsos elképzeléseket – Lewis Hamilton úgy fogalmazott, sokkal nagyobb problémák is vannak ennél, és a szabályalkotók csak „terelni akarnak”, mert a 2021-es változtatásokkal kapcsolatban nem végeztek elég jó munkát. 

„Már így is 22 verseny lesz egy évben, akkor most 44 lesz?” – reagált Daniel Ricciardo, a Renault pilótája az időmérő futam ötletére. 

Hirdetés
 

A Liberty Media mindenképp szeretné figyelembe venni a pilóták elképzeléseit, ezért az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban találkoztak velük, hogy átbeszéljék a meglátásaikat. 

„Volt egy jó megbeszélésünk Chase Carey-vel és Ross Brawnnal” – mondta Valtteri Bottas. „Elmagyarázták a változtatások logikáját, és arra kértek minket, hogy beszéljük át, mert mi abban a helyzetben vagyunk, hogy meg tudjuk mondani, hogy mi teszi majd a versenyzést még izgalmasabbá, és mi az, ami nem.”

„Egyetértettek abban, hogy figyelembe fogják venni a véleményünket, ami jó” – folytatta a finn. 

Max Verstappen is örül, hogy sikerült beszélgetniük Carey-vel és Brawnnal: „Jó, hogy időt szántak arra, hogy eljöttek és beszéltek velünk a kétségeinkről. Nem azt mondták, hogy „ez így lesz, és kész”, hanem azt mondták, hogy ez az előirányzat, és minden lehetséges dolgot meg fognak tenni annak érdekében, hogy jobbá tegyék a sportot.”

„Mi érezzük azt, hogy az autó hogy viselkedik, és mi az, amiben erősek vagyunk, és mi az, ami hiányzik. Jó lenne, ha többször megkérdeznének minket a szabályokkal kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ross Brawnék megnyugtatták az F1-es versenyzőket
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!