Russell csalódott, mert különleges lehetőséget szalasztott el - F1VILÁG.HU

Russell csalódott, mert különleges lehetőséget szalasztott el

HIRDETÉS
Csalódott magában a Williams ifjú versenyzője, George Russell, egy remek lehetőséget szalasztott el ugyanis arra, hogy ismét beverekedje magát a legjobb 10 közé a Forma-1-es időmérő edzésen.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43B.
Turkish Grand Prix, Friday 8th October 2021. Istanbul, Turkey.

A brit pilóta a Q2 végén, a legrosszabbkor hibázott: elveszítette uralmát autója felett, így végül nem jutott tovább, a vasárnapi Török Nagydíjon így csupán a 13. pozícióból rajtolhat.

Russell elárulta, úgy érzi, magabiztosan bejuthatott volna a Q3-ba, ám túlvállalta magát, ami miatt nagyon csalódott.

„Nagyon frusztráló, mert az a kör elég jó lehetett volna ahhoz, hogy megszerezzem az 5. helyet, jó 6-7 tizeddel jobb lehettem volna a Q3-as szintidőtől” – mondta csalódottan a brit.

„A határaimat feszegettem, és kétszer is átléptem ma azokat, tehát két hibát is elkövettem. Egy kicsit csalódtam most magamban, mert szükségünk van az ilyen körülményekre, hogy lehetőségek kínálkozzanak. A mai egy lehetőség volt, én pedig nem éltem vele.”

Russell elárulta, nagyon nehéz volt felmérniük a versenyzőknek azt, hogy a pályán milyenek a körülmények.

„Minden versenyző ugyanabban a helyzetben volt, és ilyenkor büszkén próbálok meg kitűnni a mezőnyből. Ma lehetőség kínálkozott számunkra, és egy kanyarra voltunk attól, hogy újabb különleges szombatot produkáljunk.”

„Pénteken a tempónk nem volt jó, nagyon lassúak voltunk, de ma begyújtottuk a rakétákat a nehéz körülmények között. Mégis itt vagyunk, a 13. hely a miénk – ahelyett, hogy ott lennénk a top 10-ben.”

„Ha az ember a legjobb 10-ből rajtol, egy jó starttal könnyen a top 8-ban, vagy a top 7-ben találhatja magát. Egy jó első körrel holnap legfeljebb a top 10-be kerülhetek, és az autó nyers tempóját nézve ez nem elég.”

„Hosszú verseny vár ránk, nem tudom, hogy bárki is tudja, mi a legjobb stratégia, szóval érdekes lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!