Friss hírek

Sainz egyszerre érezte közelinek és távolinak a világbajnoki címet

Carlos Sainz az F1-es karrierje során idén ült először igazán versenyképes autóban, ám ez önmagában kevés volt ahhoz, hogy valódi esélye mutatkozzon a világbajnoki cím megszerzésére.

Mérföldkőnek számított az idei Forma-1-es szezon Carlos Sainz számára, aki karrierje során idén először rendelkezett igazán ütőképes versenyautóval a száguldó cirkuszban, így ennek köszönhetően a Brit Nagydíjon meg is szerezte élete első királykategóriás futamgyőzelmét. Az emlékezetes eredmény mellett azonban számos peches emléket is összegyűjtött idén, így a világbajnoki cím megszerzésére minden igyekezete ellenére sem volt esélye. Végül 62 ponttal zárt csapattársa, Charles Leclerc mögött, így jövőre mindenképpen kiegyensúlyozottabb szezont szeretne teljesíteni.

“Az elején egymás után kétszer kiestem [Melbourne-ben és Imolában]. A végén jól vezettem, de Austinban pole-pozícióból indulva szenvedtem balesetet, az autó pedig már nem volt képes futamgyőzelemre. Sok csúcs- és mélypontot megéltem. Jövőre remélhetőleg kevesebb mélypontban és több nagy eredményben lesz részem, így kiegyensúlyozottabb szezonra készülhetek.”

Hirdetés
 

Sainz úgy fogalmazott: most már tudja, a Forma-1-es élmezőnyben mit kell nyújtania, így a következő idényhez már ezzel a tudással és hozzáállással közelíthet. Úgy érzi, a csúcsteljesítményhez szükséges kiegyensúlyozottságot egyszer, a 2021-es szezon során már sikerült elérnie.

“A célom a kiegyensúlyozottság és a futamgyőzelmek. Már tudom, ez milyen érzés, de ha világbajnoki címért akarok harcolni, akkor kiegyensúlyozottnak kell lennem. Hiszem, hogy a 2021-es énemhez visszatérve – aki azt hiszem, minden egyes futamon célba ért -, harcban lehetek a világbajnoki címért.”

Sainz az ötödik helyen zárta a 2022-es szezont, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: a vb-címhez egyszerre érezte magát közel és távol.

“Közel éreztem, hiszen a világ egyik legjobb csapatánál versenyzek, azonban az F1-ben a pilóták és a csapatok felé is magasak az elvárások. Minden évben elszántan versenyzek, de a körülményeknek is kedvezniük kell, hogy a megfelelő autóval rendelkezzünk. Ez volt az első olyan évem, amikor igazán versenyképes autóval rendelkeztem, és ebből sokat tanultam. Ezt kihasználva fogok tovább fejlődni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!