Friss hírek

Sainz: Ez volt a legjobb hétvégém a Ferrarinál

„Büszke” a hétvégi Orosz Nagydíjon nyújtott teljesítményére a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol úgy érzi, ez volt eddigi legjobb versenyhétvégéje az olasz istálló színeiben.

Sainz harmadszor állt dobogóra az idei szezonban, Szocsiban ugyanis a 3. helyen intette le a kockás zászlót azok után, hogy a verseny elején egy remek rajtnak köszönhetően a vezetést is átvette Lando Norristól.

Bár sokáig úgy tűnt, a Ferrari pilótája csak a 4. helyen ért célba, a hajrában leszakadó esőnek köszönhetően Sainz nyert egy pozíciót, és végül dobogóra állhatott.

Hirdetés
 

A spanyol versenyző idén a McLarentől érkezett a Ferrarihoz, jelenleg pedig 8,5 pontos előnyben van csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben.

„Azt gondolom, egy nagyon erős hétvégét tudtam összerakni a szabadedzésektől főleg a Q3-ig. Aztán sikerólt egy jó rajt, majd remek tempókezelés a nagyon nehéz körülmények között” – fogalmazott a Ferrari pilótája.

„Nem fogok hazudni, büszke vagyok erre a hétvégére. Azt gondolom, a csapat is nagyon jó munkát végzett a bokszkiállásokkal. Szombaton jókor váltottunk lágy gumikra, vasárnap pedig megfelelő pillanatban tettük fel az intermediate-eket.”

„Összességében szerintem ez volt a legerősebb hétvégém a Ferrarinál.”

Sainz már a rajt után el tudott menni Norris mellett, ám a brit vissza tudta előzni őt, miután elkezdett küszködni az abroncsok szemcsésedésével.

A futam egy pontján közölték a spanyollal, várhatóan az 5. helyen fog célba érni, ami „egy kicsit meglepte” őt.

„Miután az ember vezeti a versenyt, bízik abban, hogy legalább a dobogóért harcolni fog” – mondta Sainz.

„Nem tudtam pontosan, a többiek hol vannak a pályán. Azzal tisztában voltam, hogy megvolt a kiállásom, és tudtam, hogy senki nem fog elém vágni. Szóval a tempó rendben volt.”

„Talán a szimulációink mutatták ezt, mert a végén mindenki feltette volna a közepes keveréket, és könnyű préda lettünk volna számukra, a legvalószínűbb tehát az 5. hely volt.”

Sainz végül a leszakadó esőnek hála megszerezte a 3. helyet, bár azt elismeri, annyira nem „ízlik” neki ez az eredmény azok után, hogy a versenyt is vezette.

„Tovább kell folytatnunk a munkát csapatként, hogy legközelebb, ha vezetek egy versenyben, tartani tudjuk magunkat, és meg is nyerjük azt. És ne szenvedjünk annyira a szemcsésedéstől, mint most, és ne legyünk annyira sebezhetőek az egyenesekben. Tovább kell javulnunk csapatként, hogy legközelebb kitartsunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!