Sainz teljesen kiborult az utolsó körben kapott büntetése miatt - F1VILÁG.HU

Sainz teljesen kiborult az utolsó körben kapott büntetése miatt

HIRDETÉS
Élete legsportszerűtlenebb büntetéseként hivatkozott Carlos Sainz az Ausztrál Nagydíjon rá kirótt szankcióra, aminek következtében a negyedikről a tizenkettedik pozícióba csúszott vissza.
Carlos Sainz Ferrari

Katasztrofálisan alakult a Ferrari és Carlos Sainz versenye a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, ahol a spanyol pilóta az utolsó körben kiosztott büntetését követően ponton nélkül zárta a futamot. Sainz azt követően kapott ötmásodperces hátrasorolást, hogy a verseny harmadik állórajtját követően az egyes kanyarban nekikoccant Fernando Alonsónak, aki ettől megpördülve visszaesett a mezőny végére.

Az ominózus rajt egyébként sokak számára a futam végét jelentette: Alonso megpördülése miatt többen összeütköztek, így másodperceken belül ismét megszakították a versenyt – és végül visszaállították az indítás előtti sorrendet, így Alonso semmit sem veszített az ügyön. Sainz az autójában ülve, az újabb újraindításra várva tudta meg a büntetése hírét, aminek hallatán arról próbálta meggyőzni a Ferrarit, hogy kérjék az ítélet elhalasztását.

„Nem! Ez nem lehet, Ricky! Megérdemlem, hogy pont nélkül zárjak? Ez elfogadhatatlan. Mondd meg nekik! Elfogadhatatlan. Meg kell várniuk a verseny végét, hogy megbeszéljék velem!” – győzködte a versenymérnökét a piros zászlós fázis alatt.

Sainz dühe a leintést követően sem csillapodott. A „ketrecben” nyilatkozva azon vívódott, mikor hagyja maga mögött a médiát, hogy felmenjen a versenyirányításhoz.

„Ez a legsportszerűtlenebb büntetés, amit valaha láttam. Több ronda szó is elhagyta a számat, mielőtt itt megszólaltam. Szeretnék felmenni a versenybírákhoz, hogy megbeszéljem velük. Utána visszajöhetek és beszélhetek a médiával. Most képtelen vagyok rá. Ez igazságtalan, most nem tudok nyilatkozni.”

Sainz egy másik tévétársaságnak nyilatkozva elárulta, eleve csak azért jelent meg a futam utáni interjúk helyszínén, mert nem akart újabb büntetést kapni, de ezt a nyilatkozatát rövidre zárta, és a versenyirányításra sietve próbálta megmenteni a versenyét. Hogy milyen eredménnyel, az rövidesen kiderül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!