Schumacher: Nem volt meg a tempónk, de talán majd Monacóban! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Nem volt meg a tempónk, de talán majd Monacóban!

HIRDETÉS
Az ígéretes időmérő után nem sikerült a pontszerzés a Haas Forma-1-es csapatának a vasárnapi Spanyol Nagydíjon. Kevin Magnussen sorsa már rögtön a futam elején megpecsételődött, Mick Schumacher pedig jól kezdett ugyan, a tempója azonban nem volt elég jó ahhoz, hogy a top 10-ben tartsa versenyautóját.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 20: Mick Schumacher, Haas VF-22 during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday May 20, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A szombati kvalifikáción mindkét Haas beverekedte magát a Q3-ba, így joggal bízott abban a csapat, hogy a vasárnapi versenyen a pontszerző helyekért harcolhatnak. Mick Schumacher jól is kezdte a versenyt, a futam elején a 6. helyen is autózott, a kétkiállásos stratégiával azonban végül nem tudta tartani a gyorsabb versenyautókat – így végül a 14. helyen ért célba.

„Elég balszerencsés volt a helyzet. Nyilván tudtuk, hogy necces lesz a két kiállással, és nem is volt kifizetődő kint maradni, szóval tanulhatunk belőle” – mondta a német tehetség. „Nagyszerűen alakult a szombati nap, és nagyon tiszta volt a péntek is, ami igazán előnyös volt.”

„Jól sikerült a rajt, remek első köröm volt, és ez minden, amit az ember szeretne a vasárnaptól. Talán egyszerűen nem volt meg a tempónk, de remélhetőleg a következő versenyhétvégén már meglesz, szóval tovább nyomjuk.”

Fotó: Haas F1 Team

Kevin Magnussen a 8. helyről startolt, a nyitókörben azonban összeütközött Lewis Hamilton Mercedesével, ami miatt a sóderágyba csúszott is defektet kapott. A rutinos versenyzőnek ezzel lényegében minden esélye elszállt a jó eredményre.

„Kívülről próbálkoztam a 4-es kanyarban, és rögtön defektet kaptam, ami lényegében a versenyem végét jelentette” – magyarázta a dán pilóta. „Azt gondolom, nehéz taktikát választottunk az elsőkörös incidens miatt, de amikor a gumik újak voltak, az autó remekül ment. Jöhet a következő verseny!”

A Forma-1-es világbajnokság az előttünk álló hétvégén folytatódik Monte-Carlóban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!