Schumacher sokat fejlődött Magnussen szerint - F1VILÁG.HU

Schumacher sokat fejlődött Magnussen szerint

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es pilótája, Kevin Magnussen elmondása alapján Mick Schumacher határozott fejlődést mutatott az utóbbi két futamon, amire már nagy szüksége volt a csapatnak.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 02: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 02, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Mick Schumacher a július eleji Brit Nagydíjon, karrierje 31. Forma-1-es futamán szerezte meg élete első F1-es pontjait, ami kétségkívül áttörésnek számít a pályafutásában. Michael Schumacher fia eddig nehezen találta a helyét a sereghajtó Haasnál, ráadásul a formáját több nagy baleset is beárnyékolta. A szóban forgó Brit Nagydíj óta azonban szárnyal az ifjú német, aki a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon megismételte a pontszerzést. Eredményeivel közrejátszott abban, hogy a Haas az AlphaTaurit is megelőzve a hetedik helyre ugorjon előre a világbajnokságon, amire csapattársa, Kevin Magnussen szerint már úgy éheztek, mint egy falat kenyérre.

„Most hetedikek vagyunk a világbajnokságon, és erre volt szükségünk. Mindkét pilóta teljesítményére szükség van, mert egyetlen pontszerzővel nehéz. Egyszerűen így jobb a csapatnak. Az utóbbi két futamon nagyot lépett előre, ami jó.”

Schumacher javulása kapcsán Magnussen elárulta, a pilóta viselkedésében és hozzáállásában nem vett észre változást.

„Leginkább magammal foglalkozom. Magamra koncentrálok, de szerintem ezzel ő is így van.”

A tervek szerint a Haas a Magyar Nagydíjon végre pályára viszi a régóta halogatott idei első fejlesztési csomagját. Szerintünk a megfontoltságuknak meg lesz az eredménye, de Magnussen óvatos.

„Néha vigyázni kell ezekkel a fejlesztésekkel. Nem úgy tűnik, hogy a többi csapat sokat javult volna velük. Remélhetőleg mi találunk valamit, de nagy változásra nem számítok. Ha egy kicsit előrébb tudunk lépni, az már jó” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!