Shwartzman a Ferrari F1-esével körözhet majd Austinban - F1VILÁG.HU

Shwartzman a Ferrari F1-esével körözhet majd Austinban

HIRDETÉS
A Forma-1-es Amerikai Nagydíj nyitóedzésén a Ferrari versenyautójával körözhet majd az olasz istálló juniorversenyzője, Robert Shwartzman – erősítette meg az olasz istálló csütörtöki közleményében.
TEST T3  ABU DHABI  -  MARTEDÌ 15/12/20  
credit:@Scuderia Ferrari Press office Robert Shwartzman

A 23. születésnapját épp pénteken ünneplő izraeli születésű versenyző a tavalyi szezon végén, a fiatal pilóták abu dhabi tesztjén már vezethette a Ferrari akkori autóját, sőt, emellett lehetőséget kapott a Haas F1-es csapatától is. Az orosz nemzetiségű pilóta a Ferrari akadémistájaként a maranellói gárda egyik tesztpilótájaként tevékenykedik, ennek megfelelően pedig két nagydíjhétvégén is lehetőséget kap majd a csapattól.

A Ferrari csütörtökön jelentette be, az első ilyen alkalom Austinban, az Amerikai Nagydíjon lesz majd október 21-én. Az olasz csapat azért is döntött a fiatal pilóta szerepeltetése mellett, mert a Forma-1 új szabályai szerint a csapatoknak legalább két pénteki szabadedzésen olyan pilótát kell egyik autójukba ültetniük, akik kevesebb mint két királykategóriás versenyen álltak rajthoz.

Azt egyelőre nem erősítette meg a Ferrari, hogy Shwartzman Carlos Sainz, avagy Charles Leclerc versenyautóját vezeti majd Texasban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!