Orosz Nagydíj

Silverstone: A fordított vonalvezetés soha nem volt opció

GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - SABATO 13/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
A silverstone-i versenypálya főnöke, Stuart Pringle állítja, komolyan soha nem került megfontolásra az, hogy a legendás aszfaltcsík egyéb nyomvonalait, esetleg az eredeti vonalvezetést fordított irányban használják a 2020-as szezonban.

Silverstone-ban idén két futamot is rendeznek: a Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén látogat Nagy-Britanniába, jövő hétvégén pedig egy második versenyt is lebonyolítanak az egykori világháborús katonai repülőtéren.

A brit komplexum egyébként a hagyományos vonalvezetés mellett rendelkezik egy 2,97 km-es, és egy 2,6 km-es alternatív pályacsíkkal is, ezek használata azonban fel sem merült – mint ahogy az eredeti vonalvezetés fordított irányban történő használata sem.

„Igazából nem volt komoly megfontolás tárgya, mert Silverstone-ban a Grand Prix-vonalvezetés a lényeges. Fordítva nem is lehet rajta menni! Igazából én tehetek róla, nem tudtam elég hamar elhajtani egy újságírót. De végső soron nem baj, mert 3-4 hétig pörgött ez a téma, és legalább említették a nevünket” – mondta Stuart Pringle, a pálya főnöke.

„Egyirányú pálya vagyunk, fordítva nem lehet használni. Ha pedig csak az úgynevezett „nemzetközi” vonalvezetést használnánk, a jó kanyarok fele kiesik. Nem lesz hirtelen egy új pályánk. Bármit is csinálunk, csak egy rövidítés lenne, a „nemzeti” vonalvezetést pedig nem fogják használni. Szóval soha nem volt komolyan fontolóra véve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS