Sokáig Hamilton sem hitt a Mercedes taktikájában - F1VILÁG.HU

Sokáig Hamilton sem hitt a Mercedes taktikájában

Lewis Hamilton stratégiai csatában tudott diadalmaskodni a pole-ból induló Max Verstappennel szemben. A brit versenyző sokat köszönhet a csapatának, akik jól reagáltak a gumik kopására. A Mercedes pilótája bevallotta, ő maga sem tartotta elsőre elérhetőnek a hollandot a boxkiállás után, és mindent bele kellett adnia a verseny azon szakaszában.

A harmadik rajthelyről indulva vágott neki 34. Magyar Nagydíjnak, majd nagy csatát vívott az első körben csapattársával.

A verseny későbbi szakaszában Verstappent is támadta, de a Red Bull versenyzője ezt a támadást még kivédekezte. Ezután a Mercedes húzott egy merészet, kirántották a britet egy újabb kerékcserére, a friss abroncsokon pedig a címvédő ledolgozta a majd 20 másodperces hátrányát a kopott abroncsokon köröző hollandhoz képest. A 67. körben pedig játszi könnyedséggel ment el a futamot addig vezető Verstappen mellett.

 

Elfáradtam. Kemény csata volt, ez normális. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, kiváló munkát végeztek és végig támogattak engem. Sok éve részese vagyok ennek a kiváló brigádnak, de a győzelem érzését nem lehet megunni. Egész hétvégén jó volt a tempónk, kicsit aggódtam, hogy a fékek túlmelegednek, próbáltam spórolni is velük. Nem tudtam, hogy a 19 másodpercet hogy tudom ledolgozni, nem hittem ebben a stratégiában, de a csapat mondta, hogy elkaphatom. Időmérős köröket futottam ahhoz, hogy utolérjem Maxet – nyilatkozta az autóból kiszállva a címvédő brit.

Hamilton növelte előnyét a bajnoki tabellán csapattársával szemben, hiszen Valtteri Bottas csak a 8. helyen ért célba a mai versenyen. Immáron 62 pontos előnnyel mehet a nyári szünetre az ötszörös világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sokáig Hamilton sem hitt a Mercedes taktikájában
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!