Sokat vár a Haas az új fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Sokat vár a Haas az új fejlesztésektől

Jelentősen átalakított autóval érkezett a Forma-1-es Magyar Nagydíjra a Haas istállója, ami idei első és egyetlen fejlesztési csomagját vitte pályára. A csapatvezető és a pilóták is bizakodóak a hétvégével kapcsolatban.

A nyári szünet előtti utolsó F1-es futamra alaposan átszabta autóját a Haas, ami egészen idáig az év eleji, „érintetlen” konstrukciójával versenyzett. A Ferrarira erősen hajazó fejlesztéseit így sem kapta meg mindkét pilóta, első körben csak a tapasztaltabb és idősebb Kevin Magnussen autójára szerelték fel azokat. A dán pilóta a pénteki edzésnapot egy 17. és egy 16. helyezéssel zárta, ennek ellenére Günther Steiner csapatvezető pozitívan nyilatkozott a fekészülésről.

„Ez nem volt egy rossz nap. Próbáljuk megérteni a Kevin autójára felszerelt fejlesztéseket. Még munka vár ránk, de az eddigiek ígéretesek. Az egyensúllyal még dolgunk van, azt nem igazán találtuk” – fogalmazott.

Az év eleji konfigurációjú Haast vezető Mick Schumacher mindkét edzést közvetlenül a csapattársa mögött zárta. Ezzel kapcsolatban Steiner elárulta, a fiatal németnek problémája akadt az autója első szárnyával.

„A szokásosnál kevesebb leszorítóereje volt, amit meg kell vizsgálnunk. Összességében nem volt egy rossz napunk. Szombaton az eső miatt nyilván teljesen más körülmények várnak ránk, de jelen pillanatban jó helyzetben vagyunk.”

Magnussen első tapasztalatai pozitívak voltak a fejlesztéssel kapcsolatban.

„Minden simán zajlott. Semmilyen problémánk nem akadt, az autó pedig jól muzsikált. Lényegében azt kaptuk, amire számítottunk, szóval elégedett vagyok. Abban bízunk, hogy szombaton sikerül még előrébb lépnünk, de az eső miatt kiszámíthatatlan lesz a helyzet.”

Schumacher elismerte, az új generációs autók miatt egyelőre nem sikerült teljesen összecsiszolódnia a Hungaroringgel. Hozzátette, szerinte az eső kedvezhet a Haasnak.

„Körülményes nap volt. Időbe telik ezekkel az autókkal alkalmazkodni a pályához, minden sokkal mechanikusabb, rázósabb. Próbáljuk kitalálni, hol találhatók útegyenetlenségek, miközben a beállításokkal is játszunk. Esőben általában erős az autónk, szóval bízom a legjobbakban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!