Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Stroll: Nem láttam, hogy Verstappen mellettem van

Lance Stroll, a Racing Point versenyzője magyarázatot adott arra, miért ütköztek össze Max Verstappennel az F1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésén.

Verstappen a második szabadedzésen a célegyenesben Stroll mellé ért, megpróbálva megelőzni a kanadait – a holland ekkor még azt hitte, a Racing Point nem kezd bele egy újabb gyorskörbe, ő pedig ekkor kezdte a sajátját. 

Az első kanyarba érve azonban a két autó összeért: Verstappen tovább tudott menni, Stroll azonban a kavicságyban maradt

„Az első kanyarban történt ütközés nagyon szerencsétlen volt” – magyarázta. „Nem hiszem, hogy számított arra, hogy belekezdek egy második gyorskörbe, én pedig nem számítottam rá, hogy valaki versenyez velem az első kanyarban.”

Stroll elmondta, azt sem figyelte, hogy Verstappen már az egyenesben mellette volt. 

„Elengedett az utolsó kanyarban, és arra gondoltam, hogy tartja a távolságot. El voltam foglalva azzal, hogy néhány dolgot figyeltem a kijelzőmön az egyenesben. Amikor felnéztem, a kanyarra koncentráltam. Nem számítottam rá, hogy bárki mellettem lenne, és ő sem számított arra, hogy második gyorskört kezdek. Szóval szerencsétlen vége lett a napnak.”

A versenybírák a szabadedzést követően megvizsgálták az esetet, és úgy határoztak, hogy egyik pilóta sem hibáztatható nagyobb mértékben, így nem büntették meg őket. 

„Már voltunk a stewardoknál, ezzel minden világos lett, minden rendben” – mondta Stroll. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!