Szabálytalan a Red Bull versenygépe?

A riválisok még a Monacói Nagydíj kezdete előtt jelezték nemtetszésüket a Red Bull Racing autójával kapcsolatban, mert véleményük szerint az nem elégíti ki a technikai szabályokat.


A riválisok még a Monacói Nagydíj kezdete előtt jelezték nemtetszésüket a Red Bull Racing autójával kapcsolatban, mert véleményük szerint az nem elégíti ki a technikai szabályokat.

Bokszutcai információk szerint a McLaren, a Ferrari és a Mercedes jelezte, hogy véleménye szerint szabálytalan az energiaital-gyárosok versenygépe padlólemezének hátsó része, amin egy szembetűnő rés látszik – jóllehet a szabályok kimondják, a hátsó kerék előtti résznek egységesnek kell lennie.

Bár a riválisok egyelőre nem tervezik a hivatalos óvást, azonban nem kizárt, hogy a jövőben lépéseket tesznek az ügy tisztázása érdekében, ugyanis a padlólemezen található rés aerodinamikai előnyt jelenthet, hiszen javítja a légáramlást az autó hátulján, ami a leszorítóerőben is megmutatkozik.

Az új padlólemezt egyébként a szezon harmadik állomásának helyet adó Bahreini Nagydíj óta használja a csapat és eddig senki nem élt panasszal.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban elmondta, hogy autójuk teljesen szabályos, amit az FIA is megerősített.

„Volt egy kis mozgolódás a bahreini verseny után, azonban tisztázva lett, hogy az autó teljes mértékben kielégíti a szabályokat” – mondta a szakember.

„Az eset után tisztázást kértünk az FIA-tól, de semmi kétség afelől, hogy az autó teljesen szabályos. Az autó ugyanaz, mint amivel Barcelonában és Malajziában futottunk. Vannak más autók is, amelyek ilyen elrendezéssel futnak.”

„Ahogy azt már elmondtam, elégedettek vagyunk az autóval, minden szabályt kielégít, és nem fogunk változtatni rajta. Az FIA is egyetért a mi álláspontunkkal, máskülönben nem is engedték volna át az autónkat az átvizsgáláson.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!