Friss hírek

Szaúd-Arábia két F1-es versenyt szeretne, miután elkészült az új pályájuk

A közel-keleti királyság nyitott arra az ötletre, hogy egy szezonon belül két Forma-1-es futamot rendezzen, miután Rijádban elkészül a gigaprojekt keretében épülő új versenypályájuk.

Szaúd-Arábia tavaly került be a Forma-1-es körforgásába a tengerparton húzódó Dzsidda városával, erre a helyszínre a szervezők azonban mindössze ideiglenes megoldásként tekintettek, míg Rijádban megépül az új mesterséges városuk. Az elképzelésük azonban most megváltozott, a Forma-1 akkora sikernek bizonyult az országban, hogy a jelenleg is épülő helyszínnel Szaúd-Arábia két futamot rendezne szezononként.

„Nem fogunk rá nemet mondani. Ezek az események a királyság hasznára válnak, ezért is fektettünk beléjük ilyen sokat. Önök talán a sportra koncentrálnak, mi viszont ugyanezt tesszük a kultúrával, a szórakoztatással, még a kiállításokkal és sok egyéb dologgal is. Kétségkívül rendezhetnénk két versenyt, de erről tárgyalnunk kell az F1-gyel. Mindenesetre nagyon szeretnénk ezt megvalósítani” – fogalmazott az ország sportminisztere, Abdulaziz bin Turki Al-Faisal herceg.

Mivel az arabok jelenlegi utcai pályája, Dzsidda is óriási befektetések árán épült meg, az ország természetesen szeretné azt is hosszú távon hasznosítani. Ha a kétfutamos felvetésük nem ért célt, akkor Németországhoz hasonlóan ők is a pályák évenkénti rotálása mellett dönthetnek.

„Ez Németországban, Nürburgring és Hockenheim között már megtörtént. Szóval ez is egy opció lehet” – árulta el Abdulaziz herceg, aki szerint a rijádi pálya az utcai versenyhelyszínükhöz képest egészen más élményt nyújt majd.

„A Forma-1 egyik ikonikus helyszíne lesz, közvetlenül mellette egy vidámparkkal. Ez egy teljesen más környezet, szóval nem egyforma futamokról lenne szó. Dzsidda a tenger mellett fekszik, a másik viszont a sivatagban van, szóval más a hangulata. Rijád egy gigantikus projekt. Remélhetőleg időben elkészül. Ha így lesz, akkor az a cél, hogy oda költözzünk. MotoGP biztosan ott lesz, Dzsiddában ők nem versenyezhetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Szaúd-Arábia két F1-es versenyt szeretne, miután elkészült az új pályájuk
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!