Friss hírek

Új gyártókkal is tárgyal a Forma-1

Folynak az egyeztetések a Forma-1, valamint a sportág iránt potenciálisan érdeklődő gyártók között – árulta el a száguldó cirkusz nemrégiben kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

A száguldó cirkuszban a legújabb tervek szerint 2025-ben változnak meg a motorszabályok, a sportág vezetősége pedig természetesen azon van, hogy új gyártók is megérkezzenek a világbajnoki sorozatba.

A Forma-1-ben 2022-ben jelentősen megváltoznak a technikai regulák, a remények szerint pedig ezeknek hála a küzdelmek is izgalmasabbá válnak majd.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, az egyik legnagobb kihívás, mellyel az autóipari gyártók szembenéznek ma, az az, hogy fiatalabbnak érezzék magukat” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 első embere a Sky Sportsnak.

„Van egyfajta harc a régimódi gyártók és az új irányvonalak mentén dolgozók között, ami a mobilitás oldaláról fakad. De azt gondolom, a motorgyártók használni tudják a Forma-1 nyújtotta platformot arra, hogy friss imázst alakítsanak ki, amire talán szükségük van a jövőjük szempontjából.”

„Amit el tudok mondani, hogy egyeztetésben vagyunk más gyártókkal. Ők jelenleg szeretnének csendben maradni, de a jó hír az, hogy vannak egyéb vállalatok, nagyon fontos vállalatok, akik szeretnék megérteni, mik azok az értékek, amiket az F1-es platform használatával hazavihetnek.”

„És nemcsak a technológia tekintetében, hanem abból a szempontból is, hogy a Forma-1 milyen egyéb értékekkel tud szolgálni az autóipari gyártók számára.”

Domenicali azt mindenesetre hozzátette, nem valószínű, hogy az új motorformula bevezetéséig úgy gyártóval gazdagodik a Forma-1.

Nemrég magazin rovatunkban azt fejtegettük, a Porsche vajon miért fél a Forma-1-hez való csatlakozástól. Cikkünket ide kattintva olvashatod el!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Új gyártókkal is tárgyal a Forma-1
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!