Friss hírek

Újabb pocsék eredmény, mi lesz így a McLarennel?

Fotó: McLaren
Kiábrándító teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén a McLaren csapata – nem meglepő, hogy Fernando Alonso sem vár sokat a vasárnapi versenytől.

Kiábrándító teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén a McLaren csapata – nem meglepő, hogy Fernando Alonso sem vár sokat a vasárnapi versenytől.

Csupán Marcus Ericsson balesetének köszönhető, hogy a két McLaren nem a legutolsó helyekről vág majd neki a szuzukai versenynek vasárnap. A wokingi gárda autói rettentően lassúak voltak a tempós versenypályán, és bár Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne a maximumot hozták ki versenygépeikből, a futamot csak a 18. és 19. helyekről kezdhetik meg.

„Nehéz nap volt… A miénk a két utolsó autó, szóval eddig nem nyújtottunk valami jó teljesítményt” – mondta Alonso az időmérő után.

„Egész hétvégén lassúak voltunk az összes edzésen, az összes gumin. Ez a pálya többet árt mint a többi… Az aerodinamikai hatékonyság hiányzik, és itt jó leszorítóerővel rendelkező autóra van szükség, és a hosszú egyenesekben alacsony légellenállásra.”

„Tudjuk, mely területeken kell fejlődnünk, és ez is része annak a munkának, amit az elmúlt pár versenyen végeztünk – próbálunk megbizonyosodni arról, hogy a jövő évi autó erősebb lesz az ideinél.”

„Az időmérőn az autó egyensúlya jó volt, szóval nem úgy tűnik, hogy tudtunk volna ennél gyorsabbak lenni. A tempónk olyan, amilyen – szóval nehéz verseny vár ránk, de próbálunk felzárkózni hátulról.”

A McLaren másik versenyzője, Stoffel Vandoorne azt mondja, holnap megpróbálnak lecsapni a kínálkozó lehetőségekre.

„Nehezen alakul ez a hétvége, és szerintem egy nem is nagy meglepetés” – fogalmazott a belga versenyző.

„Egész hétvégén nem voltunk versenyképesek, a teljesítményünk hasonló ahhoz, mint amilyen Oroszországban volt. Az időmérő előtt sem sikerült egy kicsit sem előrelépnünk. Remélhetőleg a versenyen egy kicsit jobbak leszünk, de ezen a pályán nehéz előzni. Majd meglátjuk, hogy alakul holnap.”

„Remélhetőleg történik néhány dolog a versenyen, és ezekből profitálhatunk. Az jó lesz, ha meleg napunk lesz holnap, mert az a gumik hólyagosodásához vezethet. Mi általában jók vagyunk az ilyen helyzetekben, és a gumikezelés kulcsfontosságú lesz. A jó stratégia előnyt jelenthet.”

A korábban szebb napokat megélt istálló sportigazgatója, Gil de Ferran azt mondja, leszegett fejjel dolgoznak tovább a jobb eredmény elérése érdekében.

„Nyilván csalódottak vagyunk az időmérőn elért eredmények, illetve a teljesítményünk miatt” – nyilatkozta a szakember, aki idén csatlakozott az istállóhoz Eric Boullier versenyigazgató távozása után.

„Ami a csapat működését illeti, sima hétvégénk van, és mindkét versenyzőnk a legtöbbet hozta ki az autójából. Habár a holnapi versenyen várhatóan nem lesznek nagy taktikai eltérések, leszegett fejjel dolgozunk tovább, és próbáljuk maximalizálni a lehetőségeinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!