Változhatnak az erőviszonyok a középmezőnyben is

Fotó: Haas F1 Team
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Sunday 26 November 2017. World Copyright: Sam Bloxham/LAT Images ref: Digital Image _W6I4277, Romain Grosjean, Haas,

A McLaren előretör, így valószínűleg új ellenfelekre találnak majd idén a középmezőnyben helyet foglaló csapatok – véli a Haas pilótája, Romain Grosjean.

Grosjean szerint elképzelhető, hogy a McLaren és a Renault elhúz majd a középmezőnyben, így számukra más ellenfelek maradnak: a francia úgy gondolja, idén a Toro Rossóval és a Williamsszel fognak versenyezni.

A Motorsport.com kérdésére, miszerint számít-e arra, hogy jóval nehezebb dolga lesz idén a Haasnak, Grosjean így válaszolt: „Nem tudom. Lesznek, akik felfelé törnek majd, de lesznek, akiknek kevésbé lesz erős a motorjuk, és visszacsúsznak. Mi nem akarunk lejjebb kerülni.”

A Haas 2017-ben megelőzte a McLarent a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, és csak 10 ponttal maradt el a Renault-tól.

A McLaren nagyon erős lesz idén” – folytatta Grosjean. „Hatalmas forrással rendelkeznek, nekik van a legnagyobb gyáruk az F1-ben, a Renault pedig egy meggyőző erőforrás. Voltak megbízhatósági problémáik, de erő szempontjából ott vannak, a Renault is magas szinten áll, eléggé fejlődnek, szóval arra számítok, hogy jól fognak szerepelni.”

A kérdés a Williams és a Force India. A McLaren ott lesz a Red Bull-lal, aztán ott lesz a Renault, de a kérdés, hogy mit csinál majd a Williams, a Force India és a Toro Rosso az új motorral.”

[totalpoll id=”57442″]

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS